Veşti RELE pentru Udrea/Percheziţii în Dosarul Gala Bute/Procurorii sunt acasă la Obreja

Veşti RELE pentru Udrea/Percheziţii în Dosarul Gala Bute/Procurorii sunt acasă la Obreja

Vin din nou veşti rele pentru Elena Udrea. Se fac percheziţii în Dosarul Gala Bute. Procurorii DNA efectuează luni mai multe percheziții în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au precizat că se fac percheziții la Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, la adresa din jud. Ilfov, localitatea Corbeanca, Adrian Gărdean, la adresa din jud. Ilfov, comuna Snagov, sat Ciofliceni, Rudel Obreja, fost președinte al FRB, la adresa din București, sector 2, Miron Lupulescu, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Hațeg, Cornel Resmeriță, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Lupeni, Gheorghe Nastasia, la adresa din jud. Prahova, localitatea Bușteni, dar și la firmele SC Termogaz Company SA, SC Rogard Coom Impex SRL , SC Consmin SA, SC Last Time Studio SRL.

Potrivit surselor citate, procurorii ar fi constatat infractiuni noi de coruptie pentru angajati ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar si fapte prin care s-au fraudat fonduri ale institutiei condusa la acea vreme de Elena Udrea pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja si pentru ca acesta sa obtina un credit de la BRD.

Conform comunicatului DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.

În cursul dimineții de 2 februarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 18 de locaţii (sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...