Viorel și Andrei Hrebenciuc scapă de arestul la domiciliu

Viorel și Andrei Hrebenciuc scapă de arestul la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Viorel Hrebenciuc și al fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, cei doi fiind trimiși în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Decizia instanței vine după ce DNA a solicitat marți judecătorilor să revoce arestul la domiciliu pentru inculpații din acest dosar, după ce Curtea Constituțională a decis că măsura arestului la domiciliu în timpul judecătorii dosarelor în instanță este neconstituțională, deoarece nu se prevede un termen maxim.

La termenul de marți al procesului, fostul deputat Ioan Adam a depus o cerere prin care solicită să fie judecat prin procedura simplificată, el recunoscându-și practic faptele de care este acuzat în acest dosar.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni).

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski