VREMEA până pe 29 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a ţării

VREMEA până pe 29 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 16 - 29 iunie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte, relatează Mediafax

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă, în medie în jurul valorii de 23 de grade, apoi vor creşte până la medii cuprinse între 26 şi 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 şi 25 iunie. În prima săptămână minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, urmând ca până la sfârşitul intervalului să se situeze în jurul a 14…15 grade.

În intervalul 16 – 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, în timp ce ploi slabe mai pot apărea şi în perioada 24 – 29 iunie.

CRIŞANA

În prima săptămână a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în perioada 23 – 29 iunie maximele termice cresc uşor şi se vor situa, în medie, între 25 şi 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie, între 11 şi 14 grade.

Temporar va ploua în perioadele 17 – 20 iunie şi 23 – 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ în jurul datelor de 17 şi 24 iunie.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 20 şi 22 de grade, apoi vor creşte uşor şi se vor încadra, până la sfârşitul intervalului, între 23 şi 26 de grade Celsius. Valorii termice nocturne nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în perioada 21 – 23 iunie, dar în restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ în zilele de 18, 19 şi 24 iunie.

MARAMUREŞ

Pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, regimul termic nu va avea variaţii importante şi va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 23 şi 25 de grade şi minime, în medie, între 10 şi 13 grade Celsius.

Temporar va ploua, în general slab.

MOLDOVA

Pâna în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă, în medie la 21...22 de grade, apoi vor creşte până la medii cuprinse între 24 şi 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 şi 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie,
între 12 şi 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată îndeosebi în perioada 16-20 iunie când, local, se vor putea acumula cantităţi mai importante de apă.

DOBROGEA

Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 22 şi 24 de grade, apoi vor creşte şi se vor menţine la valori normale pentru această perioadă a anului, în medie 26 de grade, până la sfârşitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variaţii mici de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie, între 15 şi 17 grade.

În primele 5 zile ale perioadei de prognoză se vor semnala averse, în general moderate cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată şi în jurul datei de 24 iunie.

MUNTENIA

În intervalul 16 – 20 iunie maximele termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta şi se vor situa în medie între 21 şi 24 de grade, valori sub cele normale pentru această perioadă. Începând cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor creşte şi vor ajunge la medii între 26 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori între 23 şi 25 iunie. Minimele nocturne se vor încadra, de-a
lungul întregului interval, în medie, între 13 şi 15 grade.

În primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar în zilele de 16, 18, 19 şi 20 iunie se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Dupa data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scăzută.

OLTENIA

În primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilaţii de la o zi la alta şi se vor situa, în medie, între 20 şi 24 de grade, valori sub cele normale pentru această perioadă. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor creşte şi vor ajunge la medii între 25 şi 28 de grade. Temperaturile minime se vor încadra, pe tot parcursul intervalului, între 13 şi 15 grade.

În perioada 16 – 20 iunie va ploua temporar, iar în zilele de 18 şi 19 iunie se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. După data de 21 iunie probabilitatea de ploi se va reduce.

LA MUNTE

Regimul termic, atât cel diurn cât şi cel nocturn, va fi constant în prima săptămână şi se va situa sub cel normal pentru această perioadă, cu maxime medii între 13 şi 15 grade şi minime în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creştere şi se vor înregistra temperaturi medii diurne între 16 şi 18 grade şi minime în medie de 8...9 grade.

Probabilitate de ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, cu menţiunea că, în perioada 16 – 20 iunie, aversele vor fi în general moderate cantitativ.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo .

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina