VREMEA se încălzeşte din nou. PROGNOZA METEO pentru vineri

VREMEA se încălzeşte din nou. PROGNOZA METEO pentru vineri

Temperaturile vor continua să crească, iar maxima va ajunge în jurul valorii de 24 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, până la moderat, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

VREMEA se încălzeşte din nou. PROGNOZA METEO pentru vineri (Imagine: Alexandru Mihăescu / Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să crească faţă de ziua anterioară, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată îndeosebi în vestul, centrul şi sudul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi în jur de 13 grade în Dealurile de Vest. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării şi va ploua slab local în Moldova şi izolat în Maramureş, în estul Transilvaniei, dar posibil şi în Dobrogea şi estul Munteniei. Vântul va avea unele intensificări în est şi pe crestele munţilor. Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării, iar ploi vor cădea pe arii extinse în Oltenia, local în Banat şi Muntenia şi doar izolat în rest. În zona montană înaltă vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în jumătatea de sud a ţării unde pe arii restrânse se vor depăşi la rafală 50...55 km/h.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Ziua cerul va fi variabil, dar noaptea înnorările se vor accentua, vântul se va intensifica treptat, iar spre dimineaţă vor fi condiţii să plouă slab. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

LA MUNTE

Valorile termice vor continua să crească faţă de ziua anterioară, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali unde local va ploua slab. Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat în cea mai mare parte a zonei montane, iar ploi vor cădea, pe arii relativ extinse, în masivele sudice şi sud-vestice şi doar izolat în rest. În zona înaltă vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai ales în a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica şi, pe arii restrânse, se vor depăşi la rafală 50...55 km/h.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria