ZBORUL MH370. Cu fiecare zi care trece, scad șansele de a găsi cutiile negre

ZBORUL MH370. Cu fiecare zi care trece, scad șansele de a găsi cutiile negre

Cu fiecare zi care trece, scad șansele de a găsi cutiile negre ale zborului MH370 / FOTO: incomemagazine.ro

Căpitanul Mark Matthews, din Marina americană, a declarat că este practic imposibilă localizarea cutiilor negre — al căror emițător are o baterie care durează între 30 și 45 de zile — pe o zona de 319.000 de kilometri pătrați cât măsoară perimetrul în care este căutat avionul. 'Totul depinde de cât de eficienți vom fi în a reduce aria de căutare', a explicat Matthews, care a participat la căutarea zborului 447 al companiei Air France, prăbușit în Oceanul Pacific în 2009, potrivit unor informații publicate de Sydney Morning Herald, scrie Agerpres.

Duminică a plecat din orașul australian Perth nava australiană Ocean Shield, care are la bord un detector de cutii negre și un submarin fără personal la bord, care ar urma să sosească în zona de căutare în circa trei zile.

Zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord în direcția Beijing în dimineața zilei de 8 martie și a dispărut de pe radarele civile din Malaezia la circa 40 de minute după decolare. Dispariția avionului Boeing 777 a declanșat o operațiune internațională fără precedent în care 26 de țări au modificat constant zona de căutare, din golful Thailandei și până în Marea Chinei de Sud, apoi din Strâmtoarea Malacca până în Insulele Andaman, situând-o ulterior în Oceanul Indian.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...