Adevărul despre „reducerile” de la eMAG

Reportaje-Live: EMAG SARE DIN NOU GARDUL

Romania e singura tara din lume care incepe Black Friday cu doua saptamani mai devreme. Adica romanii au BF in 15 si restul in 29 noiembrie. De ce?

Din cauza EMAG care distorsioneaza din nou piata. Fura startul sperand sa convinga destui romani sa scoata banii din buzunare inainte ca adevaratul Black Friday sa inceapa. Daca ar face si ei BF in 29 ca restul lumii ar vedea romanii comparativ preturile cu marii jucatori online din Europa (Amazon, Medimarkt etc) si sa vezi atunci tragedie.

Un alt aspect este ca fiind un jucator mare ii forteaza si pe altii sa intre in joc inainte de adevarat ul BF. Si uite asa 50% din firme incep BF in 15 ca asa vrea EMAG si restul in 29 odata cu lumea civilizata. Rezultatul este o confuzie generalizata si clientii nu mai stiu când sa se astepte la reduceri si când e doar marketing. Acest lucru afecteaza jucatorii onesti din piata care chiar dau reduceri. In spatele acestei confuzii intentionate sunt doar calcule de zeci si sute de milioane de euro.

Si cum balta e plina de..."naivi" aflati de la cineva care vinde si cumpara International de ani de zile ca nu exista reduceri de 70%. Daca vedeti pe cineva cu reducere de 70% sa stiti ca este bullshit total. Nu exista in retailul online general adaos de 70%. Poate pe nise o mai fi dar la produsele de larg consum nu exista adaosuri de 200% ca sa poti da reducere de 70% si nimeni nu e prost sa vanda in pierdere. In schimb exista in piata reduceri false si marketing nesimtit si o masa imensa de fraieri.

In general reducerile de bun simt sunt pe la 30%. Cine va ia ochii cu peste 30% ori are reducere fake ori are doar câteva produse cu reducere mai mare doar ca sa va ia ochii. Ganditi un pic.

Deci sa ne bulucim cu totii ca asa preturi nu mai gasim. Poate anul asta platesc si impozit pe profit baietii astia de la EMAG ca in ultimii ani nu au avut de unde de la atatea discounturi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?