ALERTĂ în Coaliția PSD/ALDE! Tăriceanu, două declarații care-l contrazic pe Dement! A bătut palma cu Firea?

ALERTĂ în Coaliția PSD/ALDE! Tăriceanu, două declarații care-l contrazic pe Dement! A bătut palma cu Firea?

ALERTĂ în Coaliția PSD/ALDE! Tăriceanu, două declarații care-l contrazic pe Dement! Tăriceanu: „Nu am informații despre finanțarea externă a protestelor!” A bătut palma cu Firea?

Călin Popescu Tăriceanu despre acuzațiile Dementului că protestele au fost finanțate din afara țării

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că nu are informații concrete că manifestația din 10 august ar fi fost finanțată din străinătate.

'N-am informaţii concrete în acest sens. Am văzut că s-a vehiculat în spaţiul public. De foarte multe ori îmi pun întrebarea cum se reuşeşte o mobilizare surprinzătoare a unui număr important de manifestanţi, care au fost în Piaţă, fără să fi avut vreo temă de revendicare. Dacă aţi observat, cei care participau la această manifestare cred că cei mai mulţi dintre ei nu aveau o revendicare comună, ca să nu spun că nu aveau niciun fel de revendicare, ci veniseră aşa, ca la un fel de spectacol, acţiune mondenă. Şi atunci sigur că îmi pun întrebarea dacă nu există ceva în spate, ce se doreşte. Sigur, că aceste întrebări nu mi le pun numai eu şi am văzut că foarte mulţi analişti îşi pun exact aceleaşi întrebări, dar un element concret pe care să vi-l dau acum nu am', a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu despre referendumul pentru familia tradițională: Nu am decis încă

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca inca nu s-a stabilit, la nivelul partidului, cum se va vota la referendumul de revizuire a Constitutiei potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, nu pe cea consimtita intre soti.

"Nu am decis inca (cum se voteaza - n.red.) . O sa am o discutie cu colegii mei senatori. Va pot spune, ca partid de factura liberala, sigur ca intelegem procesul de evolutie si modernizare a societatii si, in acelasi timp, respectam optiunile cetatenilor nostri care sunt favorabili respectarii traditiei", a spus Tariceanu, la Parlament.

Intrebat daca este o prioritate dezbaterea pe acest subiect, liderul ALDE a replicat: "E o obligatie a noastra de a da curs demersului care a fost initiat si soldat cu peste 3 milioane de semnaturi - numar semnificativ - in asa fel incat sa ne oblige la o astfel de decizie. Daca va fi o dezbatere in societate, sigur ca aceasta este optiunea membrilor societatii".

PSD cere anchetarea protestului din 10 august

PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august, se arată într-un comunicat transmis de partidul aflat la guvernare.

”Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale. PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român. Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care inițiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în România”, se mai arată în comunicatul PSD.

Solicitarea social-democraților vine la câteva ore după ce Luju.ro și Antena 3, principali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au prezentat luni seară presupusele dovezi promise duminică de șeful PSD în sprijinul ideii că mitingul diasporei din 10 august ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară.

Tariceanu se bucură de „frământările" din PSD, după ce Firea și-a declarat admirația pentru el
 
Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti, referitor la framantarile din interiorul PSD, ca nu este un lucru care sa il deranjeze, ba chiar se bucura cand vede ca exista plurarism de opinii si ca orice partid democratic are si momente in care exista nemultumiri.

"Nu stiu daca este bine sa vorbim de un scandal, poate niste framantari. Cred ca orice partid democratic are si momente in care poate anumite framantari sunt mai vizibile. Acest lucru nu poate sa ne deranjeze, poate doar sa ne bucure ca vedem ca exista pluralism de opinii", a afirmat presedintele ALDE, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale