Chemați Salvarea! Tăriceanu se compară cu Churchill și spune că românii au votat greșit în 26 mai!

Chemați Salvarea! Tăriceanu se compară cu Churchill și spune că românii au votat greșit în 26 mai!

Alertă, javrele prind curaj! Tăriceanu se compară cu Churchill și se cam pișă pe votul din 26 mai! Călin Popescu Tăriceanu se compară, pe Facebook, cu fostul premier britanic Winston Churchill, făcând o paralelă între modul în care ALDE a eșuat la europarlamentarele din 26 mai și pierderea de către fostul premier britanic a alegerilor din 1945.

Tăriceanu spune că sunt două lecţii aici: nu mereu cei care iau voturile le şi merită şi să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta.

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.

„De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, încheie Tăriceanu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, ALDE nu a reușit să treacă pragul electoral, obținând sub 5% din voturi, astfel că formațiunea lui Tăriceanu nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

Liderul ALDE cochetează cu ideea de a candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an și încearcă să convingă PSD să îl susțină și să îl desemneze candidat comun al coaliției PSD – ALDE.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”