BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede majorarea anuala a alocatiei pentru copii cu rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020.

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea unei completari pentru art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

Camera Deputatilor a votat, in 15 octombrie, in unanimitate proiectul liberalului Robert Sighiartau privind indexarea anuala a alocatiilor copiilor cu rata inflatiei.

Rata medie a inflatiei in 2018 a fost de 4,6%, iar BNR estimeaza o rata la final de 2019 de 4,2%.

Plenul Parlamentului a adoptat, in februarie 2019, un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocatiilor incepand cu data de 1 martie. Astfel, copiii de pana la doi ani primesc cate 300 de lei pe luna, fata de 200 de lei cat era alocatia anterior, iar cei de pana la 18 ani primesc 150 de lei pe luna, fata de 84 de lei cat primeau anterior.

Amendamentul a fost depus tot de deputatul liberal Robert Sighiartau.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale