Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

Turiștii s-au plans de prețurile mari de pe litoral, dar tot au luat cu asalt stațiunile la fiecare sfârșit de săptămână. O explicație pentru prețurile mari de pe litoralul românesc ar fi faptul că sezonul este mult mai scurt decât în alte state: maximum două luni.

O explicație pentru prețurile mari de pe litoralul românesc ar fi faptul că sezonul este mult mai scurt decât în alte state: maximum două luni. Turiștii încep să vină pe litoral consistent abia de la 1 iulie și numărul lor scade constant până la începerea școlii, în septembrie.

Prețurile sunt mai mari pe litoralul românesc și dacă avem de comparat hoteluri din același lanț. Spre exemplu, o noapte de cazare în weekendul următor la Ramada în Mamaia/Constanța este 600 de lei.

În timp ce în Dubai prețul pe o noapte este de 460 de lei. Ambele hoteluri sunt clasificate la 4 stele. Inconvenientul hotelului din Dubai este că se află la 19 kilometri de centrul unui oraș cu 3,3 milioane de locuitori.

Hotelurile de 4 stele sunt la o distanță de 3-4 kilometri de Mamaia, la Constanța. Cea mai scumpă noapte de cazare ajunge la 1.700 de lei. În schimb, dacă te apropi de Mamaia, prețurile cresc chiar dacă stelele scad.

Cea mai scumpă cazare pentru weekendul viitor este un apartament cu două camere care costă 4.800 de lei. Are 85 mp.

Spre comparație, la jumătate de preț, Elite Royal Apartment, cu vedere la Burj Khalif, are 5 camere și un living room. Costă doar 2.300 lei pe noapte, dar 200 mp.. Un apartament cu aceeași panoramă costă 2.100 de lei are 4 dormitoare și 160 mp.

Chef Adi Hădean s-a plâns recent de calitatea turiștilor care vin pe litoralul românesc.

„A2 e o autostradă, dar pentru mulți e doar un alt loc în care trebuie să arăți cât ești de cretin. Litoralul românesc e o construcție multistrat, la fel de alandala ca tot restul României. Ne place tarabageala. Aia e.

Mizeria pe care o găsești aici e produsul nostru, al românilor, fie că ne place, fie că nu. Nu vin suedezele să facă treaba mare-n apă pe lângă mal la Mamaia, tot pe kktul godpodarului român trebuie să ne bazăm”, a scris bucătarul, care are o afacere pe litoral. SURSA: Newsweek România

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia