Ăsta e cam dubios, dar e un fel de hemoroid al lui Orban! Antonel Tănase, noul secretar general al Guvernului, „băiatul cu pușculița”...

Ăsta e cam dubios, dar e un fel de hemoroid al lui Orban! Antonel Tănase, noul secretar general al Guvernului, „băiatul cu pușculița”...
 
Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul secretar general al Guvernului este Antonel Tănase (47 ani). Acesta este liderul PNL Sector 3, un apropiat al lui Ludovic Orban. Tănase a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada aprilie 2007- ianuarie 2008 când ministru era Ludovic Orban, și în perioada mai-decembrie 2012. Potrivit Pressone, firmele de contabilitate ale lui Antonel Tănase au avut mai multe contracte încheiate cu instituții de stat.

În perioada 2006-2007 a fost consilier al ministrului Transporturilor.

În perioada 2004-2008 a fost consilier general- Primăria Municipiului București. A fost președinte de Consiliu în perioada 2005-2007.

Este expert contabil, iar din 2012 expert evaluator de întreprinderi.

Este doctor în economie, diploma fiind obținută la Academia de Studii Economice în 2005, cu lucrarea "Politici de credit ale băncilor comerciale românești 1880-1916". Este licențiat în Istorie și în Finanțe- Bănci și Contabilitate.

Potrivit unui articol din Pressone din 2016, Tănase a obținut diverse posturi remunerate consistent în Consiliile de Administrație ale unor mari companii, precum RADET sau Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime.

A deținut trei firme de contabilitate: Cont Consulting & Services – care are contract inclusiv cu europarlamentara Ramona Mănescu –, TopFin Consulting SRL și Cont Consulting Servicii Audit SRL.

În perioada 2013-2014, firmele sale de contabilitate încheiaseră 15 contracte cu instituții cu capital de stat, precum Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Institutul Bancar Român sau SC Administrarea Domeniului Public București SA.
  PressOne, în 2016: Consilierul

Antonel Tănase (44 de ani) e un nume relativ necunoscut pe scena politică, deși a fost un personaj-cheie în Ministerul Transporturilor. În această instituție a lucrat mai întâi ca sfetnic al fostului ministru Ludovic Orban (2007-2008), după care l-a consiliat pe fostul ministru Ovidiu Silaghi (în 2012). Ulterior, a ocupat funcția de secretar de stat în același minister. Este absolvent al Facultății de Istorie și are un doctorat în economie.

Tănase a candidat fără succes, din partea PNL, la Primăria Sector 6, în 2008, iar în același an s-a înscris și în cursa pentru parlamentare – fără rezultat. 

 
Antonel Tănase, candidat la alegerile parlamentare din 2008

În perioada 2013-2014, potrivit declarației sale de interese din acea perioadă, firmele sale de contabilitate încheiaseră 15 contracte cu diverse instituții:

– Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă,
– Institutul Bancar Român,
– SC ADPB SA (Administrarea Domeniului Public București),
– Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București. 

În prezent, este administrator al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime și a fost și membru al CA de la RADET până recent, fiind în continuare membru PNL, așa cum reiese din cea mai recentă declarație de avere, publicată în 2016. 

Antonel Tănase a mai făcut parte din Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Aeroporturi București, dar a fost și membru în CA al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.

Pe lângă veniturile obținute datorită acestor funcții, Tănase încasează salariu și de la Registrul Auto Român, unde este economist.

Una dintre firmele sale, Cont&Consulting SRL, primește bani și de la Parlamentul European (PE), întrucât ține contabilitatea europarlamentarei Ramona Mănescu. Aceste informații sunt disponibile pe site-ul PE. Practic, Cont&Consulting figurează ca agent de plată pentru asistenții Ramonei Mănescu.

L-am contactat pe Antonel Tănase ca să îl întrebăm cum a gestionat atâtea activități.

Reporter: Am văzut că sunteți în două consilii de administrație, potrivit declarației de avere. Și ați mai fost și la Giurgiu.

Antonel Tănase: Nu mai sunt la RADET. Am fost anul trecut la RADET și la Administrația Porturilor Dunării Maritime.

– În plus, figurați și ca economist la Registrul Auto Român.

– Da.

– Pe lângă aceste posturi, aveați și activitate ca economist în cadrul a două firme care aveau printre altele contracte cu statul, iar companiile pe care le administrați erau două companii problematice. Cum ați ajuns să gestionați toate aceste funcții?

– În ce fel problematice? Ce fel de probleme?

– Păi, cel puțin la RADET se știe că au fost foarte mari probleme.

– Așa. Și?

– Cum gestionați aceste funcții?

– Nu sunt cu program fix.

– Dar cum ați ajuns la RADET?

– Am fost ales în CA. Altceva? Vă mai pot ajuta cu ceva?


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!