BOMBĂ în Justiție! Judecătoarea Gabriela Baltag din CSM, prinsă în off-side. A votat pentru avizarea ordonanţei privind conducerea Inspecţiei Judiciare, deşi soţul ei concurează pentru un post de inspector!

BOMBĂ în Justiție! Judecătoarea Gabriela Baltag din CSM, prinsă în off-side. A votat pentru avizarea ordonanţei privind conducerea Inspecţiei Judiciare, deşi soţul ei concurează pentru un post de inspector!

BOMBĂ în Justiție! Judecătoarea Gabriela Baltag din CSM, prinsă în off-side. A votat pentru avizarea ordonanţei privind conducerea Inspecţiei Judiciare, deşi soţul ei concurează pentru un post de inspector! Surse: “Este abatere disciplinară”, dezvăluie  G4Media.ro

 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ azi proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2018 pentru completarea art.67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM. E vorba de ordonanţa Guvernului prin care au fost menţinuţi în funcţie actuali şefi interimari ai IJ, judecătorul Lucian Netejoru şi procurorul Gheorghe Stan zis Geani, deşi mandatele de conducere le-au expirat la 1 septembrie.

 Plenul a dat aviz negativ ordonanţei IJ cu un vot de 9 la 8. Cu alte cuvinte, toţi cei 17 membri prezenţi au votat (ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi şefa ICCJ Cristina Tarcea au lipsit). Aceasta înseamnă că a votat şi judecătoarea Gabriela Baltag, deşi avea obligaţia de a se abţine întrucât soţul ei concurează pentru un post de inspector la IJ, au explicat G4media surse judiciare. Vezi mai în foto la poziţia 4. Procedura de selecţie a celor 12 inspectori este în plină desfăşurare.

De altfel, un magistrat care a contestat un concurs de la IJ i-a cerut azi în plenul CSM judecătoarei Baltag să se abţină de la votul privind ordonanţa IJ tocmai pentru că soţul ei este înscris în cursă. Mai mult, spun aceleaşi surse, judecătoarea Baltag a votat pentru avizarea pozitivă a ordonanţei.

Abatere disciplinară. Potrivit surselor G4media , “nerespectarea obligaţiei de a se abţine” este o abatere disciplinară pentru un magistrat. Potrivit articolului 99 alineatul i) din Statutul magistraţilor, constituie abatere disciplinară “nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul şie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”

“2. când există împrejurări care fac justificată temerea că el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor sau afinii lor, după caz, au un interes în legătură cu pricina care se judecă.  (…)

8. dacă el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor au primit daruri sau promisiuni de daruri ori alte avantaje de la una dintre părţi”.

Ce riscă. Potrivit surselor G4media, dacă judecătoarea Gabriela Baltag ar fi găsită vinovată de Inspecţia Judiciară şi de Secţia pentru judecători a CSM pentru nerespectarea acestor interdicţii riscă chiar excluderea din magistratură.

Ce spune judecătoarea prinsă în off-side. Judecătoarea Baltag nu a răspuns solicitărilor insistente ale presei de a-şi exprima un punct de vedere. Ea este o obişnuită a platourilor de televiziune de la Antena 3.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale