Cum l-a pierdut Orban pe Bogdan, înainte să piardă partidul

Nu că mi-ar fi hipersimpatic Rareş Bogdan. Are exaltările lui, greu de digerat, consumate târziu, spre miez de noapte, la un şpriţ de apă cu bicarbonat. Dar cu Orban în sevraj, ajungi cu PNL fix în gard, scrie Marian Sultanoiu în Gandul.info

În loc să meargă, în Deal, la Patriarhie, să bată mătănii şi să aprindă lumânări pentru renaşterea, din pământ-din iarbă verde, a partidului; în loc să-i pupe chelia lui Rareş Bogdan că i-a relansat naţional-liberalismul, mort de pe vremea Brătienilor – iar spusa asta, repetat auzită, de la diverşi membri ai diverselor partide, până la preşedintele Iohannis, este cât se poate de corectă -, Ludovic Orban se dedă la perversiuni politice, prin holurile Cotrocenilor şi în liftul Parlamentului, făcându-l pe moderator „pe la spate”.

Eu înţeleg un om mărunt şi fără coloană, care se gudură precum căţelul de pripas pe lângă pulpana aducătorului de bine, cât îi aduce binele în farfurie, dar ca individul despre care vorbesc să uite cum îi miros papucii binefăcătorului şi, în loc să-l amuşineze şi să-i pupe mânuţele cu care îl aplauda pe scenă, la scenetele electorală, el, în nemernicia lui, să muşte mâna care l-a hrănit, asta e o prostie cu efect imediat.

Cât să fii de lipsit de elementarul instinct de conservare, câtă vreme ştii că, mai nou, eşti aproape în tranzit pe la şefia PNL (sau, poate, tocmai de-aia?!), ca să-l laşi la poarta dinspre Leu, a intrării în Palat, tocmai pe acela care, prin exaltarea mai sus amintită, ţi-a scos cămaşa din pantaloni, ridicându-ţi mâna tremurândă deasupra capetelor celorlalţi liberali, deşi mai buni, deşi mai mobilizaţi în campanie decât tine?!

Păi, dacă ai avut, chiar şi un singur moment, impresia că, prin manevra asta stupidă te vei slava de la reject, înseamnă că aici nu mai vorbim de prosteală, ci despre pierderea simţului realităţii.

Dacă omul de care depinzi în fruntea partidului tău, şi anume Klaus Iohannis, spune despre moderator că e number one, adică un „The Special One”, şi anume un fel de Mourinho, în anii de glorie, păi, atunci, chit că e, chit că că nu e, este sigur că aşa e!!

Pentru că, altfel, nici cel mai vehement liberal între liberali, Florin Roman, nu s-ar fi exprimat ca atare: „Când ai un singur „Number One” şi tu vrei sa joci finala cu rezervele, asta înseamnă ca mergi la victorie? Prietenii ştiu de ce!”.

Iar liberalii cărora Orban le stă, de mult, în gât, susţin că ultima glaciaţiune la vârf, cea între Orban şi Bogdan, ar fi început după ce Rareş a pus câteva condiţii spre a prelua şefia filialei PNL Bucureşti: să-şi aleagă preşedinţii la sectoare, şi să facă opoziţie sută la sută PSD – asta însemnând ca liberalii să excludă orice fel de colaborare cu social-democraţii, indiferent de funcţia obţinută, printr-o astfel de manevră. Acesta primind refuz şi ruşine de la liderul în „funcţiune”.

Ca să vezi… Dar cine ar fi crezut altceva?!

Că Orban începuse, deja, să-i tragă preşul de sub picioare lui Rareş Bogdan, am înţeles încă din momentul în care Ludovic şi-a dat măsura absurdului în vileag, după vizita la Cotroceni.

Întrebat fiind de ce Bogdan nu a făcut parte din delegaţie – sunt, oare, certaţi? - Orban a performat precum cel mai înrăit degustător de Johnnie Walkre (nu că el ar fi, el însuşi, un astfel de degustător): „Nu-i adevărat, nu suntem certaţi. Vorbesc zilnic cu Rareş. În ziua în care am fost la Cotroceni, nu ştiam dacă este în ţară…”.

Absolut corect, maestre Ludovic! Dar halatul? Halatul, unde e halatul?! 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită