De ce mor muncitorii sufocați sub pământ? Citiți cine conduce firma deținută de Primăria Sectorului 3

De ce mor muncitorii sufocați sub pământ? Citiți cine conduce firma deținută de Primăria Sectorului 3

Președintele Consiliului de administrație al companiei Sectorului 3, Algorithm Residential S3, implicată în accidentul de muncă în urma căruia doi muncitori și-au pierdut viața, este Alin Radu Panait, un tânăr de 32 de ani, fost consilier PSD, referent la Universitatea de Teatru și Film din București și fost expert în achiziții la mai multe federații sportive, însă fără experiență în construcții. De notat că el a fost numit șeful Consiliul de administrație încă din 2017, când avea doar 28 de ani.

Nu este foarte clar ce fel de lucrări executa firma Algorithm Residential S3 în spatele clădirii Bibliotecii Naţionale, unde a avut loc accidentul de muncă de ieri, 2 august 2021, în care malul unui şant săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori angajaţi ai societăţi, din care 2 și-au pierdut viața.

Am solicitat un punct de vedere de la primăria Sectorului 3 pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, compania Algorithm Residential S3 este deținută de Consiliul local al Sectorului 3, reprezentat de primarul Robert Negoiță, cu 99,96%, și de Administrare Active Sector 3, reprezentată de Florentin Corbuleanu, cu 0,0396%.

Firma a fost înființată în mai 2017, cu obiect de activitate ”lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Potrivit portalului ministerului de Finanțe, în 2017, compania Algorithm Residential S3 a avut 42 de angajași, profit zero și o pierdere de aproape 1,2 milioane de lei. Anul trecut, avea 168 de angajați și profit de aproape 77.000 de lei.

Potrivit site-ului companiei, Algorithm Residential este condusă de directorul general Daniel Banu, inginer constructor. Președintele Consiliului de Administrație și cel care reprezintă firma este însă Alin Radu Panait, de 32 de ani, fost consilier local PSD la Sectorul 3 în perioada 2012-2017.

Potrivit CV-ului, Alin Radu Panait este referent la Universitatea de Teatru și Film din București și a fost consultant în achiziții publice la mai multe federații sportive, de scrimă, volei, judo și tir sportiv. Are un master în securitate națională la Academia de Informații a SRI ”Mihai Viteazul”. Vezi CV-ul lui aici.

Foto: Alin Radu Panait, președinte CA Algorithm Residential S3; Sursa: algorithmresidential.ro

Compania Algorithm Residential este acționar cu 82,33 % la o altă firmă a S3, Algorithm Construcții S3. Potrivit portalului companiei, președintele CA al firmei Algorithm Construcții S3 este Gili Bărbulescu.

Potrivit CV-ului de pe site-ul firmei, Gili Bărbulescu e profesie psihoterapeut. El este și director la ADP București SA, o altă companie a S3, deținută în proporție de 96,65% de CL S3.

Potrivit newsweek.ro , care citează declarația de avere de anul trecut a primarului Robert Negoiță, fiul edilului, Louis Rafael Negoiță, este angajat la Administrația Domeniului Public București SA, compania primăriei condusă de Gili Bărbulescu.

Foto: Gili Bărbulescu (Agerpres / Lucian Tudose)

Potrivit unei anchete de presă a spotmedia.ro , anul trecut în septembrie, mașini ai Algorithm Construcții S3 descărcau deșeuri din construcții într-un loc neamanejat, pe malul Dâmboviței.

Context. Luni, 2 august 2021, în jurul orei 16:00, în curtea sediului Ministerului Culturii (în spatele clădirii Bibliotecii Naţionale), malul unui şant săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori angajaţi ai societăţii Algoritm Residential S3, dintre care 2 și-au pierdut viața. Potrivit inspectorului șef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor, malurile nu au fost asigurate în totalitate sau corespunzător.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”