Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DELIR Nicolicea spune că președintele n-are legitimitate și că protestatarii sunt proști. „Parlamentul are legitimitate 100%, poate să facă el numirile în Justiție”

Delir. Nicolicea spune că președintele n-are legitimitate și că protestatarii sunt proști. „Parlamentul are legitimitate 100%, poate să facă el numirile în Justiție”, a declarat vineri pentru DCnews, Eugen Nicolicea.

”Nu este o problemă cu cei care protestează în stradă. Ei nu știu despre ce este vorba. Este grav că protestează persoane care au funcții publice în sistemul judiciar și protestează și președintele României. Aceste persoane ce protestează împotriva raportului ”Standardele europene referitoare la independența sistemului judiciar”, protestează împotriva standardelor Comisiei de la Veneția. Vor vedea toate forurile externe de ce sunt capabili.

Toată lumea spune că cea mai mare legitimitate o are președintele. Fals. El este ales cu sub 60%, în timp ce Parlamentul în ansamblul său este ales cu 100%. Ulterior, că unii se separă în majoritate și opoziție este mai puțin relevant. În totalitate Parlamentul este votat cu 100%, deci are legitimitate maximă, fiind reprezentantul suprem al poporului român. Această legitimitate supremă se răsfrânge și asupra celor pe care îi numește, doar la noi se contestă acest lucru. Cei votați de Parlament, adică Guvernul, au legitimitatea Parlamentului”, precizează Eugen Nicolicea.

Totodată, în raportul Comisiei de la Veneția, la punctul 42, se specifică faptul că ”există un sistem de responsibilitate din partea Parlamentului”, dar și că numirile pot fi făcute chiar de Parlament. ”Nu a mers până acolo domnul Tudorel Toader. Vă dați seama ce scandal ieșea dacă propunea așa ceva? Un membru al Comisie de la Veneția evident că a ținut cont de acest raport la care probabil a și contribuit. Să-l contești pe un membru al Comisiei, un profesor universitar, mi se pare deplasat”, a declarat liderul PSD.

Nicolicea a ținut să sublineze faptul că modificările propuse de Tudorel Toader sunt în concordanță cu solicitările Comisiei de la Veneția. Eugen Nicolicea face referire la raportul cu numărul CDL-AD (2010) 040, intitulat „Raportul privind standardele europene referitoare la independența sistemului judiciar”, partea a doua. Acest raport, în baza căruia Tudorel Toader a propus modificările aduse legii justiției,  a fost adoptat în data de 17 și 18 decembrie 2010 la Veneția.

”Domnul Tudorel Toader este membru al Comisiei de la Veneția. În principiile pe care le-a expus public, evident că nu putea să contrazică acest raport al Comisiei. Tot ceea ce a propus se regăsește în raport și este întărit de aceste principii. 

Trebuie remarcat că și în acest raport (nr. - raportul Comisiei de la Veneția) se spune că există o multitudine de modele, întrucât nu toate țările au aceleași legi, reguli și tradiții în materia judiciară. Modelul ales de ministrul Justiției se încadrează în unul din cele acceptate de Comisia de la Veneția. La alegerea modelului respectiv s-a ținut cont de preluarea celui mai bun model, care să nu nască suspiciuni și animozități”, a mai declarat Eugen Nicolicea pentru DC News.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia