EXPLOZIV! Sondajul care aruncă în aer PSD! Dragnea s-a făcut maro de furie când a fost citit în CEx! DOCUMENT!

EXPLOZIV! Sondajul care aruncă în aer PSD! Dragnea s-a făcut maro de furie când a fost citit în CEx! Sondajul intern PSD care l-a înfuriat pe Liviu Dragnea la CEX: diferență mare între președintele PSD și Iohannis, Tăriceanu, Firea!

Digi24.ro a publicat rezultatele unui sondaj prezentat vineri la CEX-ul PSD de vicepreședintele Adrian Țuțuianu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. Rezultatele, care îl pun pe Liviu Dragnea într-o lumină proastă în comparație cu toți posibilii competitori de la prezidențiale, a stârnit furia șefului PSD, potrivit surselor G4Media.ro.

Iată principalele informații din sondajul publicat de Digi24.ro:

Sondajul, efectuat în perioada 1-10 septembrie, are și o secțiune referitoare la alegerile prezidențiale și ia în calcul o candidatură a lui Liviu Dragnea.

În sondaj mai sunt luate în calcul candidaturi ale Gabrielei Firea, Călin Popescu-Tăriceanu (din tabăra puterii), respectiv ale lui Dacian Cioloș și Laura Codruța Kovesi, din tabăra opoziției.

Astfel, rezultatele sonajului arată că președintele Klaus Iohannis domină competiția electorală în primul tur, obținând un scor de două ori mai mare decât al candidatului de pe locul 2 (Tăriceanu) și mai mult decât scorul combinat al celorlalți doi candidați din zona anti-PSD (Kovesi + Cioloș).

Surpriza o reprezintă locul doi. Deși PSD este în mod constant partidul cu cele mai multe voturi politice în sondaje, totuși candidatul PSD Liviu Dragnea nu obține decât locul cinci, la distanță considerabilă de ceilalți, se arată în concluziile acestui sondaj obținut de Digi24.ro.

Locul doi este ocupat de Călin Popescu-Tăriceanu, prezentat în sondaj ca fiind candidat din partea ALDE (candidatură separată de PSD). În ciuda acestei candidaturi separate, rezultă că voturile electoratului PSD se îndreaptă mai degrabă spre Tăriceanu decât spre candidatul propriu, Liviu Dragnea.

IERARHII

• TABĂRA ANTI-PSD: Iohannis >> Kovesi > Cioloș

• TABĂRA PRO-PSD: Firea = Tăriceanu >> Dragnea

CANDIDAȚI ANTI-PSD

• IOHANNIS: Cel mai popular candidat. În creștere. Clar peste nivelul semnificativ de 30%. Chiar și peste 40%, în jur de 45%

• KOVESI: Vine tare din urmă. În creștere, îndeosebi după demitere. Clar peste 30%. Tinde să treacă de 40%

• CIOLOȘ: Stagnare recentă. Cel mai slab poziționat dintre candidații anti-PSD. În jurul lui 30%

CANDIDAȚI PRO-PSD

• FIREA: În scădere. Până recent, singura candidată pro-PSD care atingea nivelul semnificativ de 30% și reușea să facă față candidaților anti-PSD (cu excepția lui Iohannis). Din primăvară însă în scădere. Acum la 25%

• TĂRICEANU. Constant în jur de 20%

• DRAGNEA. Constant în jur de 15%. Candidatul cel mai slab poziționat din tabăra pro-PSD.

VARIANTE DE TUR II
• IOHANNIS - FIREA. Un an de zile, din vara lui 2017 până în vara lui 2018, au mers în cursă foarte strânsă. După demiterea lui Kovesi, Iohannis a mărit în mod constant ecartul față de Firea. Ecart de 20 de puncte

• IOHANNIS – TĂRICEANU. Ecart de aproape 25 de puncte, în creștere

• IOHANNIS – DRAGNEA. Cea mai dezechilibrată combinație. Ecart de aproape 30 de puncte

• CIOLOȘ - FIREA. Până recent, Firea îl bătea clar pe Cioloș. Acum, de când cu demiterea lui Kovesi, competiție strânsă. Cea mai echilibrată variantă de tur II. Egalitate. 

• CIOLOȘ - TĂRICEANU. Până la demiterea lui Kovesi, egalitate. După, ușor avans al lui Cioloș. Și aceasta o variantă echilibrată. Ecart de 5 puncte.

• CIOLOȘ - DRAGNEA. O perioadă scurtă, în 2017, egalitate, apoi avans din ce în ce mai mare al lui Cioloș. Ecart de 15 puncte.

• KOVESI – FIREA. Până la demiterea lui Kovesi, Firea o învingea clar pe aceasta. După, Kovesi se clasează înaintea lui Firea, cu avans în creștere. Ecart de 13 puncte.

• KOVESI – TĂRICEANU. Inițial, ușor avans al lui Kovesi, situație aproape de egalitate. În prezent avans în creștere al lui Kovesi. Ecart de 12 puncte.

• KOVESI – DRAGNEA. În 2017, aproape egalitate. Din 2018 încolo, avans din ce în ce mai clar. Ecart de 25 de puncte în favoarea lui Kovesi, unul din cele mai mari din toate variantele de tur II.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan