Hai cu pușcăria!/Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

Hai cu pușcăria!/Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

Hai cu pușcăria!/Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT! 

Fostul secretar general Codrin Ștefănescu a anunțat joi, la Antena 3, că a primit o citație din partea procurorilor DIICOT pentru a se prezenta mâine la audieri.

„Vânătoarea asta continuă de când a venit...Nu știu nimic. Sunt chemat în calitate de suspect”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena3.

Potrivit  pressalert.ro , anchetatorii DIICOT și DGA au descins astăzi la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.
 
Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după presiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA au ridicat documente de la instituțiile locale și centrale menționate. Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectați în dosar fiind Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ.

Codrin Ștefănescu și Luminița Jivan au fost citați pentru audieri.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?