Informație-ȘOC! Toate deciziile CCR din ultimele luni ar putea fi ANULATE! Lovitură pentru Dragnea și clica de hoți!

Informație-ȘOC! Toate deciziile CCR din ultimele luni ar putea fi ANULATE! Lovitură pentru Dragnea și clica de hoți!

Informație-ȘOC! Toate deciziile CCR din ultimele luni ar putea fi ANULATE! Lovitură pentru Dragnea și clica de hoți! Scenariu de groaza pentru PSD furnizat de catre judecatorul Cristi Danilet. Toate deciziile CCR adoptate incepand cu luna martie 2018 ar putea fi suspendate avand in vedere ca judecatorul Petre Lazaroiu se afla inca in CCR prin incalcarea Constitutiei.

Judecătorul Cristi Danileț chestionează într-o postare pe Facebook modul în care au fost luate deciziile Curții Constituționale în ultimele luni, de la promulgarea modificărilor la legea de funcționare a CCR.

”Deci, urmare a unei decizii CCR, se spune că trebuie reanalizate deciziile ICCJ date în complet de 5 pe motiv că nu ar fi trași la sorți toți membrii. Dar oare ce se întâmplă cu deciziile CCR adoptate de un Plen având un membru care stă acolo de mai mult de 9 ani, acesta fiind termenul limită maxim impus de însăși Constituția noastră?!”, a scris Danileț pe contul său de Facebook.

Curtea Constituțională a României (CCR) funcționează din luna iulie încălcându-și propria jurisprudență și, implicit, Constituția, după cum rezultă dintr-o decizie a Curții pronunțată în martie 2018 și analizată de G4Media.ro împreună cu experți în drept. Unul dintre judecătorii CCR, Petre Lăzăroiu, se află în funcție de 10 ani, în condițiile în care în Constituție scrie că mandatele sunt de 9 ani.

Context: În data de 12 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial legea 168/2018, prin care s-a abrogat, între altele, articolul din legea de funcționare a Curții, care permitea unui judecător CCR să adauge la un rest de mandat un mandat plin.

Lăzăroiu a fost numit în funcție în 2008 pe un rest de mandat și reinvestit în 2010, dar CCR tocmai a decis în martie că judecătorii nu pot adăuga un mandat întreg la un rest de mandat și că limita maximă este de 9 ani, așa cum prevede legea fundamentală. Prin urmare, din luna martie un judecător CCR funcționează ilegal.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut că decizia CCR din 20 martie, potrivit căreia judecătorii nu pot adăuga un mandat întreg la un rest de mandat și că limita maximă este de 9 ani, nu se aplică la mandatele în curs și produce efecte numai pentru viitor.

În data de 4 iunie, Asociația Vedem Just, fondată de Danileț, i-a cerut, într-o scrisoare deschisă, președintelui CCR, Valer Dorneanu, să constate încetarea mandatului de judecător a lui Petre Lăzăroiu, după ce G4Media.ro a dezvăluit că o decizie pronunțată chiar de CCR în martie interzice adăugarea unui mandat plin la un rest de mandat.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria