LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski pune capăt relaţiilor diplomatice cu Siria. SUA acordă un sprijin economic de 1.3 miliarde de dolari

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski pune capăt relaţiilor diplomatice cu Siria. SUA acordă un sprijin economic de 1.3 miliarde de dolari

UPDATE 06:15 Richard Branson a vizitat Ucraina şi a promis că va ajuta la reconstrucţia postbelică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri seară, că miliardarul Richard Branson a vizitat Ucraina şi a promis ajutor pentru reconstrucţie. Zelenski a mai anunţat şi că Ucraina nu va mai avea relaţii diplomatice cu Siria, relatează news.ro.

"Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume, Richard Branson, a vizitat Ucraina. El este mai mult decât un antreprenor. Este un vizionar, un om care lucrează pentru progres şi cea mai bună tehnologie pentru întreaga omenire. A venit în Ucraina şi a vizitat Hostomel, unde a discutat, în special, despre posibilitatea de a reconstrui aeroportul şi de a construi "Mriya", cea mai mare aeronavă din lume. Venirea lui este un semnal foarte puternic pentru toată lumea că Ucraina va rezista acestui război. Şi îi sunt recunoscător domnului Branson pentru disponibilitatea sa de a se alătura reconstrucţiei postbelice a ţării noastre", a spus Zelenski.

Zelenski confirmă schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia, subliniind că cel mai în vârstă are 65 de ani, iar cel mai tânăr are 19 ani.

"144 de războinici ucraineni au fost aduşi acasă din captivitatea rusă. 59 militari ai Gărzii Naţionale, 30 - din Marină; 28 - din armată, 17 grăniceri, 9 militari, 1 poliţist. Cel mai în vârstă dintre eliberaţi are 65 de ani, cel mai tânăr 19. În special, 95 de apărători ai Azovstal se întorc acasă. Sunt recunoscător Serviciului de Informaţii pentru Apărare a Ucrainei şi tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Vom face totul pentru a aduce acasă fiecare bărbat şi femeie ucraineană", a spus preşedintele ucrainean.

UPDATE 05:00 Zelenski pune capăt relaţiilor diplomatice cu Siria

Preşedintele Zelenski a decis să pună capăt relaţiilor diplomatice cu Siria, după ce guvernul de la Damasc a recunoscut independenţa regiunilor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

„Nu vor mai exista relaţii între Ucraina şi Siria”, a spus Zelenski pe Telegram. El a mai adăugat că presiunea sancţiunilor împotriva Siriei va fi şi mai mare.

SUA acordă Ucrainei un ajutor economic de 1.3 miliarde de dolari

Trezoreria SUA a anunţat, miercuri, transferarea a 1.3 miliarde de dolari guvernului ucrainean. Acesta este un ajutor economic care face parte din sprijinul de 7.5 miliarde de dolari promis de către administraţia Biden.

''Cu acest ajutor economic, ne reafirmăm angajamentul ferm faţă de poporul ucrainean în timp ce se apără de agresiunea lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia'', a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat, relatează Agerpres.

UPDATE 03:00 15.000 de oameni încă mai sunt în Lisichansk

Guvernatorul din regiunea Lugansk, Serhii Haidai, a afirmat că încă mai sunt aproximativ 15.000 de persoane în oraşul Lisichansk, grav afectat de bombardamentele forţelor armate ruse din aceste zile, relatează Libertatea.ro.

„Luptele continuă la periferia oraşului, [ruşii] încearcă să îl ia cu asalt în mod constant. În ultima vreme, băieţii noştri au lovit depozite, cartiere generale şi barăci (ale forţelor ruse). Iar acest lucru face posibilă o pauză a acestor atacuri”, a spus Haidai în cadrul unui interviu televizat.

UPDATE 00:00 Ucraina şi UE au ajuns la un acord privind liberalizarea transportului rutier

Ucraina şi UE au semnat un acord privind liberalizarea transportului rutier. Potrivit acordului, transportatorii ucraineni nu trebuie să obţină autorizatţii pentru intrarea în ţările din Uniunea Europeană. În acordul semnat miercuri, se prevede recunoaşterea permiselor de conducere ucrainene de către UE, relatează The Kiev Independent.

Zelenski spune că Ucraina va lua parte la summit-ul G20 în funcţie de componenţa acestuia

Summit-ul G20 va avea loc în luna noimebrie, în Indonezia. Zelenski i-a transmis liderului indonezian, Joko Widodo, că Ucraina va participa la summit în funcţie de situaţia de securitate a ţării sale şi de componenţa summit-ului. Este o aluzie făcută de preşedintele ucrainean legat de dorinţa ţărilor europene ca preşedintele Rusiei să nu participe.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!