Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, își închide fabrica din Timișoara, singura din România

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, își închide fabrica din Timișoara, singura din România

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume,cu sediul în Elveția, își închide fabrica din Timișoara, singura din România.

Informația a fost transmisă pentru Profit.ro  de reprezentanții companiei. Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai a acestui an. Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a inițiat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate, aflate în fabrică.

Nestle a intrat pe piața din România în 1995, în momentul de față având aproximativ 900 de angajați în București și în Timișoara, ultimul oraș fiind cel unde se află fabrica și unde sunt fabricate produse precum napolitana Joe.

Din Timișoara, Nestle România exportă 35% din producție în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând de anul trecut, în Irlanda. Și anul trecut, Nestle România a continuat să dețină prima sau a doua poziție în toate categoriile în care compania este prezentă pe piața autohtonă, cu 33% cafea solubilă, cafea capsule și băuturi, 61% hrană pentru copii, 40% produse culinare, 48% cereale, 18% dulciuri și 14% hrană pentru animale de companie. Cele mai mari ponderi în cifra de afaceri sunt deținute de cafea, hrană pentru copii, cereale pentru micul dejun și produse culinare.

În toamnă, Nestle și-a scos la vânzare divizia care comercializează produse și tratamente pentru îngrijirea pielii, deoarece compania elvețiană renunță la afacerile neperformante și caută să evite criticile din partea investitorului care solicită o restructurare. Nestle este sub presiune deoarece Third Point, un fond speculativ condus de investitorul Daniel Loeb, cere măsuri drastice pentru îmbunătățirea performanțelor financiare. Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, are 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări, își vinde produsele în 189 de țări.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia