O dare în gât profi...

O dare în gât profi...

O dare în gât profi...

Odată cu modernizarea României și asanarea mediului politic, presa națională a început sa elimine, rând pe rând, personajele sulfuroase care foloseau televiziunile pentru jocuri de culise, șantaje sau interese care nu aveau legătură cu informarea publicului larg. Ba mai mult, o parte dintre acești așa ziși jurnaliști au plătit cu libertatea din cauza unor astfel de practici. Din nefericire, procesul de eliminare a combinatorilor toxici, din jurul redacțiilor bucureștene, nu s-a definitivat, astfel că, sub o mască sau alta, încă ne mai otrăvesc cu fake news-uri, la ore de seara, direct sau prin interpuși. Un astfel de personaj este Mihai Craiu, cel care și-a început cariera la postul de televiziune Canal 31, patronat la acea vreme de Adrian Sîrbu, post care a devenit in 1995, Protv-ul de azi.

Craiu a ocupat, pentru o perioadă, postul de director de vânzări, dar Adrian Sîrbu, l-a mirosit repede și după câteva contracte dubioase, l-a eliminat din trustul care avea să devină numărul 1 în România.

Întors la Constanța, își deschide o firmă de publicitate, Media Consulta și încearcă o apropiere de trustul de presa Conpres, cel care deținea ziarul Telegraf și postul de televiziune Tv Neptun, însă Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, proprietarii trustului, și-au dat seama repede cu cine au de a face și i-au refuzat serviciile lui Mihăiță.

Cariera sa ia, însă, un traiect ascendent în momentul în care îl întâlnește pe Dan Voiculescu, proprietarul trustului de presă Intact Media Group. Stilul alunecos și slugarnic al lui Craiu îl păcălește pe marele mogul de presă și, relativ rapid, Craiu ajunge director în cadrul grupului Intact. Practic, de aici încolo, Mihai Craiu începe să își pună în practică planul de îmbogățire, prin orice mijloace, ca director în grupul Intact. În această perioadă cunoaște multă lume din zona de business dar și din cea politică, și datorită carismei lui de tip balcanic, reușește să păcălească foarte mulți oameni, solicitând sume de bani sau favoruri pentru campanii media la televiziunea Antena 1, devenită între timp un jucător important pe piața media.

Voiculescu află și îl îndepărtează pe Craiu, despărțirea fiind mult mai violentă decât cea de Adrian Sîrbu. Fire razbunatoare, Craiu declanșează un adevărat război împotriva lui Voiculescu, aliindu-se rapid cu principalul adversar al acestuia, Sorin Ovidiu Vîntu.

Intrat în sfera de influență a lui Vîntu, Mihăiță își desăvârșește abilitățile de combinator, folosindu-se de tribuna Realitatea Tv, dar și de câțiva jurnaliști dispuși să vândă publicului subiectele livrate de Craiu, contra unor sume modeste, unul dintre aceștia fiind Alecu Racoviceanu, un ziarist cunoscut pentru cariera sa controversată.

Căsătorit cu Cristina Craiu, judecătoare la Curtea de Apel București, acesta speculează la maxim isteria generată de Parchete, în rândul politicienilor și al oamenilor de afaceri vulnerabili, încă din perioada de mijloc a anilor 2000

În această perioadă afacerile lui Craiu explodează, contractele cu statul precum și cu companii de renume, câștigate prin licitații dubioase sau incredintari directe, generând câștiguri fabuloase. Este perioada când achiziționează apartamentul de la Nisa, hotelul din Marbella, și mai multe vile și terenuri în București sau în jurul acestuia.

Interesant este faptul că Mihai Craiu depășește granițele României, si trece la un nivel superior, având desigur, profesori de cea mai înaltă clasă, așa cum reiese de mai sus. În 2013, înființează societatea MCC cu sediul în Nisa, si nu oriunde, ci pe Promenade De Anglais, loc cunoscut de mai mulți așa ziși oameni de afaceri români, ghilimelele fiind evidente. Pînă aici nimic necurat, însă ceea ce urmează denotă o acțiune bine concertată a lui Craiu, singurul actionar in MCC-ul francez, si anume, extragerea unor sume importante din țară, pentru achiziția unor imobile de lux, evident neimpozitate de statul român. Pentru a duce la îndeplinire planul, Craiu coopteaza in MCC, Media Consulta, firma din România pe care o controlează în totalitate și face o infuzie de capital de 1 500 000 euro, suma cu care achizitioneaza un apartament de lux în celebra clădire Negresco. Judecatoare Cristina Craiu este conștientă că această achiziție nu trebuie să-i apară în declarația de avere și semnează la un notar din Nisa că nu are niciun fel de pretenții asupra imobilului, proprietatea fiind exclusiv a lui MCC, adică a lui Mihai Craiu.

Ultima frontieră explorată de Craiu este cea a imobiliarelor și, în mod evident, partener nu putea să-i fie decât un personaj din sfera politică, Bogdan Pandele, fiul lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Și în acest caz Mihăiță este paravan pentru beizadeaua din Voluntari, fiind asociat și intermediar pentru tranzacțiile efectuate în cadrul complexului rezidential Avangarde Green.

Duplicitar, Craiu denunță în publicația pe care o deține, alocarea unor fonduri publice către companii private, sesizând caracterul nelegal al unor astfel de achiziții, dar în același timp, este un campion pe piața media al unor astfel de contracte dubioase. Prin intermediul tipului de presa pe care-l practică, el își face loc la masa guvernelor PNL din 2020 si 2021 si  incepe o sarabanda de contracte de promovare si publicitate precum si de consultanță în domeniu, majoritatea fiind cu încredințare directă și cu eludarea procedurilor legale.

Un astfel de parteneriat a fost posibil în momentul în care Media Consulta International SRL a fost declarată câștigătoarea unei proceduri de licitație simplificată organizată în anul 2021 de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri 

În urma acestei proceduri, societatea lui Craiu a primit un contract în valoare de 322.072 RON pentru servicii și materiale publicitare pentru proiectul  “Management de calitate și performanță în cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea imm-urilor inovatoare”.

Important de menționat este faptul că, deși contractul dintre cele două entități datează din 30 iulie 2021, acesta a fost publicat pe portalul de achiziții publice în data de 21 decembrie 2021.

O altă achiziție care demonstrează că Mihai Craiu este de fapt un demagog al presei de santaj, vine după ce în  urma unei proceduri simplificate organizată de Ministerul Dezvoltării, Media Consulta International SRL a primit un alt contract, în valoare de 268.603 RON fără TVA, respectiv 319.637 RON cu TVA, pentru o perioadă de 8 luni, obiectul contractului fiind constituit de „Achiziționarea de servicii de difuzare, prin închirierea de spațiu virtual, pentru derularea unei campanii media online, în vederea promovării Strategiei Dunării, campanie inclusă în cadrul proiectului Danube Strategy Point (DSP), finanțat prin Programul Transnațional Dunărea”.

Conform articolului 6.2, durata contractului a fost de 8 luni de zile de la data transmiterii ordinului/instrucțiunii de începere a executării contractului, deci după 24 martie 2021, prestarea serviciilor având termen final în luna noiembrie 2021. Ținând cont de datele publicate pe site-ul www.mdlpa.ro, în secțiunea „informații de interes public/ plăți activitate curentă, plăți programe europene”rezultă că, plățile către Media Consulta International SRL au fost efectuate în luna iunie- 220,282.84 RON și în luna iulie- 99,254.73 RON, încălcând flagrant prevederile contractuale.

Dat fiind faptul că, Media Consulta International SRL a emis facturi și a încasat întreaga sumă a contractului la doar 3 luni de la data semnării contractului, au fost încălcate prevederile art. 16.2 „Efectuarea plății este condiționată de îndeplinirea de către Prestator a obligațiilor ce îi revin, dovedită prin acceptarea de către Beneficiar a serviciilor prestate(aprobarea și semnarea procesului verbal de recepție lunar și final)”. Conform contractului, Prestatorul avea obligația să întocmească 9 procese verbale lunare, unul final, și doar în baza acestora putea emite facturi către Beneficiar.

Astfel, Prestatorul, în speță Media Consulta International SRL a emis facturi și a încasat întreaga valoare a contractului pentru servicii neefectuate, nerespectând nici durata și nici prevederile privind recepția serviciilor prestate. 

Iată de altfel o listă  de contracte care de care mai garnisite cu fonduri publice, listă pe care o publicăm spre deliciul  oamenilor de afaceri onești, victime nevinovate ale publicației controlate de Craiu, care își atacă concurența sau pur și simplu pentru avantaje materiale sau pentru influență.

Denumire contract

Tipul contractului

Tip procedura

Data publicare

Valoare atribuita

Autoritatea contractanta

Achizitie servicii si materiale publicitare

Servicii

Licitatie deschisa

21.12.2021 16:11:59

322072 RON

 MINISTERUL ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI

Contract de publicitate media

Servicii

Licitatie deschisa

06.10.2021 16:09:25

87700 RON

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii

Achiziție de servicii necesare realizării planului de comunicare

Servicii

Licitatie deschisa

26.06.2021 01:36:39

663183 RON

SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI

Servicii de informare și publicitate

Servicii

Licitatie deschisa

03.04.2021 01:36:46

2626532 RON

AGENTIA NAȚIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCA

Achiziționarea de servicii de difuzare, prin închiriere de spațiu virtual,

Servicii

Procedura simplificata

25.03.2021 11:45:45

268603 RON

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Achizitionarea de obiecte si materiale promotionale

Furnizare

Licitatie deschisa

13.10.2020 01:36:39

760800 RON

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

“Servicii de producție și difuzare spot TV, spot radio

Servicii

Procedura simplificata

07.08.2020 10:33:05

101880 RON

Consiliul Judetean Dambovita

Sursele noastre informate ne spun totuși că manevrele Media Consulta au intrat în atenția inspectorilor DLAF și OLAF și asta pentru că Mihăiță s-a dedulcit cam mult la borcanul cu miere al fondurilor europene. Nu mare mirare ar fi ca în curând  să fie vizitat de procurori și sigur nu din curtoazie.

 

 

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară