Procurorii dorm?/Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

Procurorii dorm?/Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

După ce Finanțele din Gorj au informat organele judiciare că una din firmele familiei deputatului Dan Vîlceanu face afaceri fictive cu firme fantomă, din rețele de crimă organizată, liderul PNL s-a răzbunat, cu ajutorul ministrului Florin Cîțu, mutându-i ”disciplinar”, prin țară, pe șefii Finanțelor, dezvăluie jurnalistul Narcis Daju în România Liberă.

  • Tatăl deputatului, pesedistul Eugen Vîlceanu, este cercetat penal pentru afaceri fictive cu firme fantomă, din rețele de crimă organizată
  • Organele judiciare au fost sesizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, al cărei șef, Marin Ciumag, a fost mutat ”disciplinar” la Galați, imediat ce PNL-ul a preluat guvernarea
  • S.C. TREFO S.R.L., firma denunțată de Finanțe, aparține mamei deputatului PNL, și în ultimii ani a primit contracte de 200 de miliarde de lei vechi, de la companii de stat. Dan Vîlceanu a activat ca director economic în firma respectivă. Deputatul mai deține alte două societăți, prin care a câștigat contracte cu valori similare, de la Complexul Energetic Oltenia și de la alte companii de stat
  • Dan Vîlceanu folosește o limuzină BMW, achiziționată de S.C. TREFO S.R.L. cu 50.000 de euro plus TVA

La ultimele alegeri prezidențiale am înțeles cu toții că au mai rămas cinci județe roșii, în România, printre care și Gorjul.

Din 2013, actualul deputat PNL Dan Vîlceanu este liderul oficial al așa-zisei opoziții, în condițiile în care județul este capturat, la propriu, de Mafia PSD, care a dat 6 din cei 7 parlamentari gorjeni. Al șaptelea a fost Vîlceanu, la limită, din redistribuirea unor voturi.

Înainte să conducă PDL și PNL, Vîlceanu a fost președintele organizației de tineret a PSD Gorj. De altfel, el provine dintr-o familie de pesediști. Alăturat, îl puteți vedea pe generosul său tată, Eugen Vîlceanu, dăruind căciuli ”cu PSD-ul” unor copii, într-o campanie electorală.

În toți acești ani, în timp ce mima că face opoziție, Vîlceanu și familia lui au încasat peste 10 milioane de euro de la companii de stat controlate de PSD. Cel mai recent tun a fost dat în 16 ianuarie, anul acesta, când S.C. TREFO S.R.L. a primit un contract de 39 de miliarde de lei vechi, în asociere cu alte două firme, pentru furnizare de tablă către Complexul Energetic Oltenia. 

Cu câteva săptămâni înainte ca PNL-ul să preia guvernarea, Vîlceanu l-a amenințat public pe Sorinel Boza, managerul CEO, că-l va schimba a doua zi după ce PNL-ul ajunge la guvernare. Cel puțin deocamdată, nu l-a schimbat, oferindu-i șansa lui Boza să continue să-i ofere contracte fabuloase. 

În schimb, cu sprijinul lui Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, Vîlceanu i-a mazilit, instantaneu, pe doi dintre șefii Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, Marin Ciumag și Alin Ionel Goleanu, ”vinovați” că au sesizat organele judiciare în legătură cu afacerile fictive derulate de S.C. TREFO S.R.L. cu firme fantomă, din rețele de crimă organizată. 

Astfel, Marin Ciumag, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, a fost mutat ”disciplinar” la Galați, iar Alin Ionel Goleanu, coordonatorul structurii care a făcut verificări la S.C. TREFO S.R.L., a fost mutat la București.

Rețele de crimă organizată, din societăți fantomă implicate în fraude de tip ”carusel”

Finanțele din Gorj au ajuns să verifice firma VIP a mamei deputatului Vîlceanu după ce au fost sesizate din alte județe că a început urmărirea penală împotriva a 14 societăți care furnizau materie primă către S.C. TREFO S.R.L. Cele 14 firme erau suspicionate că fac parte din rețele de crimă organizată care derulează tranzacții fictive, specifice societăților de tip fantomă, și sunt implicate în fraude de tip ”carusel”.

Din documentele de control rezultă că S.C. TREFO S.R.L. ar fi achiziționat, doar scriptic, materie primă, în principal tablă, de la cele 14 firme.

Facturile înregistrate de TREFO SRL, ce apar ca fiind emise de aceste societăți comerciale, sunt incomplete, nu conțin caracteristicile mărfurilor aprovizionate, datele celor care au întocmit facturile, datele delegaților și conțin informații eronate cu privire la mijloacele de transport a bunurilor.

Există suspiciunea că S.C. TREFO S.R.L. a înregistrat cheltuieli nejustificate cu materiile prime și a dedus nejustificat TVA, în baza unor facturi false, ce nu justifică operațiuni economice reale, având ca scop diminuarea obligației de plată a impozitului pe venit și a taxei pe valoarea adăugată, întrucât ”nu au fost prezentate echipei de inspecție fiscală documente privind transportul mărfurilor, și nici contracte, comenzi sau orice altă corespondență cu societățile furnizoare ale bunurilor înscrise în facturi.”

După ce S.C. TREFO S.RL. ”prelucra” materia primă fictivă, livra produse finite la fel de ”reale” către alte firme ale lui Vîlceanu și către mai multe companii de stat

Așa-zisele materii prime erau prelucrate și livrate, ca produse finite, către societăți de stat, precum Complexul Energetic Oltenia, CET Govora, Complexul Energetic Hunedoara, COLTERM Timișoara, sau – surpriză! – către firme deținute de deputatul Dan Vîlceanu. Este vorba de S.C. REMONT S.A. și de S.C. ROMINEX MINING ENGINEERING S.A. De altfel, cele două societăți sunt nominalizate în documentele de control drept ”firme afiliate” la S.C.TREFO S.R.L.

De pildă, în rapoartele de control se arată că ”tranzacțiile desfășurate între societatea BITI METAL INVEST SRL și TREFO SRL sunt operațiuni fictive. S-a creat un circuit scriptic de tranzacționare pentru crearea aparenței existenței unor operațiuni nereale, cu scopul de a crea în mod artificial TVA și cheltuieli deductibile pentru societățile beneficiare, având ca efect diminuarea TVA și a impozitului pe profit datorate bugetului de stat.”

S.C. TREFO S.R.L. a declarat achiziții de peste 11 miliarde de lei vechi, de la S.C. BITI METAL INVEST SRL. Organele de control arată că, întrucât plățile efectuate de S.C. TREFO S.R.L. nu aveau obiect, căci în realitate nu se tranzacționa niciun fel de materie primă, banii erau ridicați din conturile bancare ale așa-zișilor furnizori și înapoiați firmei familiei Vîlceanu.

Despre S.C. EURO FORTUS S.R.L., alt ”furnizor” al S.C. TREFO S.R.L., se arată că ”are profil de firmă fantomă și paravan, înființată și utilizată doar pentru emiterea de facturi fiscale fictive, cu consecința diminuării creanțelor fiscale la beneficiarii din avalul lanțurilor comerciale. Această societate face parte din palierul II din amonte, utilizat în principal pentru creșterea succesivă și continuă a prețurilor de comercializare a bunurilor/serviciilor, prin intermediul unor operațiuni fictive. Există suspiciunea rezonabilă că societatea face parte dintr-un grup de criminalitate organizată, implicat în activități evazioniste, prin tranzacționarea de mărfuri/prestări de servicii, în cadrul unor circuite comerciale complexe de tip ”suveică”, cu mai multe entități de tip fantomă/paravan”.

Facturile au același scris, și pe administratori îi cheamă la fel: Stănescu!

Un alt indiciu care demonstrează că facturile înregistrate de S.C. TREFO S.R.L. sunt false: o parte dintre ele au același scris, deși provin de la persoane juridice diferite, din diferite zone geografice.

9 din cei 14 administratori sau asociați ai firmelor cercetate penal, care figurează ca furnizori, poartă același nume: Stănescu!

În urma verificărilor s-a stabilit, oficial, un prejudiciu de peste 6 miliarde de lei vechi, dar, potrivit unor surse din Finanțe, prejudiciul real este de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi.

Dan Vîlceanu, director economic la TREFO S.R.L., în intervalul verificat de Finanțe!

Din documentele de control reiese că s-a înaintat sesizare penală împotriva directorului general al societății, Eugen Vîlceanu, tatăl deputatului, pentru evidențierea în actele contabile a unor operațiuni fictive, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 8 ani. Organele de control au apreciat că Eugen Vîlceanu este cel care ”s-a ocupat de desfășurarea activității la societatea TREFO S.R.L.”.

Îm realitate, în intervalul supus controlului, deputatul Dan Vîlceanu a activat ca director economic în cadrul aceleiași societăți, fapt recunoscut chiar de acesta în declarația de avere din 2017.

Limuzină de 50.000 de euro plus TVA, cumpărată de S.C. TREFO S.R.L. pentru deputatul Vîlceanu

Deși în toate declarațiile sale publice a susținut că nu are nicio legătură cu firma părinților săi, S.C. TREFO S.R.L., deputatul Vîlceanu folosește din 2017 o limuzină BMW cumpărată chiar de societatea în cauză, cu 50.000 de euro plus TVA.

Inițial, tatăl său a refuzat să pună la dispoziția organelor de control contractul de închiriere a limuzinei, încheiat între S.C. TREFO S.R.L. și Dan Vîlceanu.

De menționat că fiecare parlamentar primește sume importante, bani publici, pentru transport.

Vîlceanu: ”Sunt invenții și manipulări. N-am nicio legătură cu TREFO S.R.L.”

Am dezvăluit o parte dintre aceste aspecte în cadrul unei emisiuni a unei televiziuni locale. Deputatul Vîlceanu a reacționat public spunând că ”sunt invenții și manipulări. Cei care spun că am vreo legătură cu TREFO SRL sunt de rea credință”.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…