SURSE Stănescu i-a dat ultimatum lui Dragnea să-și anunțe retragerea la CEx-ul de peste două săptămâni. El spune că vorbește în numele a peste 50 de parlamentari

SURSE Stănescu i-a dat ultimatum lui Dragnea să-și anunțe retragerea la CEx-ul de peste două săptămâni. El spune că vorbește în numele a peste 50 de parlamentari

Stănescu i-a dat ultimatum lui Dragnea să-și anunțe retragerea la CEx-ul de peste două săptămâni. El spune că vorbește în numele a peste 50 de parlamentari. În caz contrar, spun sursele noastre, Guvernul Dăncilă va cădea la moțiunea de cenzură, la începutul lunii octombrie. Stănescu și Firea controlează în acest moment un număr suficient de parlamentari care să le permită să-i ceară lui Dragnea retragerea din fruntea partidului. Conform surselor noastre sunt deschise căi de comunicare și cu Tăriceanu, care l-a delegat pe Daniel Chițoiu să se ocupe cu acest lucru.

Viorica Dăncilă ar urma să rămână premier, însă va avea loc o remaniere guvernamentală de proporții și se va încheia un protocol de colaborare cu președintele Iohannis. 

De asemenea, în CEx ar urma să fie cooptați, până la stabilirea datei pentru un nou congres, mai mulți lideri locali. Noul președinte interimar al PSD va fi ales în noul CEx lărgit. Sursele noastre susțin că nici Gabriela Firea și nici Paul Stănescu nu-și vor depune candidatura pentru președinte interimar în CEx.

Aceasta este varianta pentru retragerea amiabilă a lui Dragnea, peste două săptămâni. Varianta soft.

Varianta hard prevede picarea Guvernului Dăncilă și excluderea din partid a lui Dragnea și a tuturor ciracilor lui. Un nou protocol cu ALDE și o candidatură comună PSD-ALDE la președinție dar și păstrarea guvernării prin încheierea unui protocol cu președintele Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”