Surugiu, „sindicalistul” cu GIPANUL pe plajă, SCÂRBOS de BOGAT, „STÂLP DE OPINIE” la tembeliziuni!

Polițiștii i-au percheziționat palatul din București așa-zisului lider de sindicat al polițiștilor, Iulian Surugiu, într-un dosar de evaziune. „Stâlp de opinie” pe la tembeliziunile LOR, Surugiu a fost prins cu jeepul pe plaja de la Corbu. Iar averea sa este de-a dreptul scârbos de mare. Cine dracu sunt păpușarii care i-au tot ținut în viață pe acești infractori care ne mai și umilesc dându-ne lecții și plângându-le de milă săracilor la tembelizor?

 Iulian Surugiu detine trei terenuri agricole in Ilfov, Pitesti si Bacau, un teren intravilan in Capitala, o casa de vacanta in Bacau si una de locuit in Bucuresti. El mai are trecute in declaratia de avere ceasuri si bijuterii de 22.000 de euro. Iulian Surugiu sta bine si cand vine vorba de banii din conturi. A reusit „sa puna deoparte” 100.000 de euro si peste 2 milioane de lei, adica inca aproape 450.000 de euro. Surugiu a acordat, in nume personal, doua imprumuturi, de 155.000 de euro, respectiv 45.000 de lei.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a fost surprins de trecători pe plaja de la Corbu, în iulie 2015, în timp ce "gonea" cu maşina din dotare chiar pe nisip.

Un material din 2008 din Gândul

Surugiu se dedică imobiliarelor, agriculturii şi, până de curând... fierului vechi. Pe pagina sa de internet, agentul şef principal Iulian Surugiu îşi prezintă ascensiunea în poliţie – din maistru la metrou, omul a devenit lucrător la Secţia 22 Poliţie, Sector 6 şi a fost avansat de două ori consecutiv la excepţional!

La capitolul abilităţi şi calităţi sunt înşirate următoarele: permis de conducere, paşaport (!), punctual... Iar ca şi obiectiv în viaţă, şeful sindicaliştilor din Poliţia Română menţionează că doreşte să „asigure bunăstarea membrilor familiei”. Iar obiectivul pare îndeplinit. Circumstanţele sunt, însă, ciudate. Astfel, afacerile familiei Surugiu s-au desfăşurat chiar în sectorul 6 al Capitalei – chiar acolo unde avea serviciu Iulian Surugiu. Tot ciudat – proprietăţile menţionate de agentul şef principal în declaraţia sa de avere sunt, mai toate, în acelaşi sector 6. 

Relaţia dintre agentul de Ordine Publică şi primarul Poteraş este caracterizată chiar de Surugiu drept una „bună, de prietenie”. În plus, şeful sindicaliştilor din Poliţie este rudă cu una dintre persoanele „grele” din Ministerul de Interne. Unul dintre fiii poliţistului-sindicalist Surugiu a fost năşit de secretarul de stat Anghel Andreescu, al doilea om din MIRA.

BMW şi bijuterii de 20.000 de euro

Agentul şef principal Surugiu are o declaraţie de avere de invidiat. Conform acestui document, completat în martie anul trecut, poliţistul şef de sindicat are terenuri în Predeal, Domneşti, Măgurele, Prelungirea Ghencea şi pe Bulevardul Timişoara. Toate sunt deţinute în cotă parte. Ca şi imobile, în declaraţia de avere este menţionată o casă cu o valoare de impozitare de 90.000. Nu se specifică moneda. Mai are o hală de 200 de metri pătraţi, ambele fiind ridicate în...Prelungirea Ghencea, sector 6. Ca un poliţist care se respectă, Iulian Surugiu are un BMW cumpărat în 2004. Mai are bijuterii de aur, de 20.000 de euro, şi două conturi bancare cu un total de 80.000 de euro.

Surugiu apare în declaraţia sa de avere cu o participaţie de 51 la sută în două srl-uri. Menţiunea e făcută la capitolul „plasamente, investiţii directe”. Cele două societăţi comerciale – ALRO Metal Ghencea şi Rodi Impex SRL - apar cu sediul în acelaşi cartier din sectorul 6, Prelungirea Ghencea. Iar ambele au acelaşi obiect de activitate – colectarea fierului vechi. Iar acest tip de afacere cade şi în atenţia celor de la Ordinea Publică. Asta, deoarece, de multe ori, capacele de canal ale Bucureştiului, şinele de tramvai sau cuprul de la Electrica au ajuns ca „marfă” în aceste centre. 

ALRO Metal Ghencea şi Rodi Impex au avut, însă, o activitate profitabilă. La Registrul Comerţului societăţile apar cu profit de sute de mii de RON, iar în acţionariatul sau administraţia celor două este regăsită Rodica Surugiu. În 2007, după ce Iulian Surugiu schimbase funcţia de agent Ordine Publică cu şefia sindicatului din Poliţia Română, soţia sa - Rodica Surugiu - încasa 140.000 de RON, dividende din afacerea cu fier vechi.

Iulian Surugiu a mers în biznis şi pe mâna sa. Tot în declaraţia de avere se menţionează că poliţistul a încasat 120.000 de RON drept „comision de vânzare teren”! Iar 20.000 de lei noi au fost luaţi de agentul şef principal din activităţi agricole.Vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor din IGPR spune că declaraţia sa de avere nu mai este de actualitate! Asta, deoarece nu mai este însurat cu Rodica. „Nu am făcut niciodată parte din acţionariatul firmelor ALRO Metal Ghencea sau Rodi Impex. 

Iar faptul că Rodica Surugiu apare acolo este o greşeală. Fosta mea soţie, vă garantez, că nu mai este în Rodi Impex”, susţine Surugiu. Acesta recunoaşte că secretarul de stat Anghel Andreescu îi este rudă – „dar nu de sânge. Mi-a botezat un copil”. Cât despre celelalte afaceri – „nu ştiu dacă există vreo lege care să-mi interzică să cumpăr un teren cu 3 lei şi să-l vând cu 5. Ce am eu este o avere strânsă  după 30 de ani de muncă. Acum este împărţită în urma divorţului”.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?