UPDATE Explozia din apropiere de Nürnberg, provocată de cel puțin un dispozitiv exploziv | Bărbatul care a provocat explozia a decedat

UPDATE Explozia din apropiere de Nürnberg, provocată de cel puțin un dispozitiv exploziv | Bărbatul care a provocat explozia a decedat

UPDATE ORA 05:02 Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineață devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agențiile DPA, Reuters și AFP.

Suspectul, care a sosit în Germania în urma cu doi ani, a murit în explozie.

Potrivit ministrului regional de interne, explozia viza un festival de muzică. El "nu a exclus" un atentat islamist.

Cererea de azil a suspectului la originea exploziei din Bavaria a fost respinsă de autoritățile germane anul trecut, a mai anunțat ministrul bavarez de interne, citat de DPA.

Suspectul a primit permisiunea să rămână în Germania datorită conflictului în curs în Siria. Sirianul în vârstă de 27 de ani a încercat de două ori să se sinucidă și a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a mai spus ministrul într-o conferință de presă.

Nu era clar dacă el a planificat să se sinucidă sau "să-i ia pe alții cu el în moarte", a relatat pe de altă parte site-ul Nordbayern.de, citat de Reuters.

Herrmann a mai declarat că bărbatului aparent îi fusese refuzată intrarea la festivalul de muzică Open Ansbach cu puțin timp înainte de explozie, a adăugat site-ul.

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate de la festival după explozie, a declarat poliția.
* UPDATE ORA 03:40 Explozie în Germania: Mortul este cel care a provocat-o (poliție)
Bărbatul decedat duminică noapte la Ansbach în sudul Germaniei într-o explozie în fața unui restaurant calificată de autorități drept "voluntară" este la originea acestei explozii, care a făcut de asemenea 12 răniți, a declarat poliția locală, informează AFP, DPA și Reuters.

"O explozie a avut loc în centrul orașului și un bărbat, potrivit ultimelor elemente ale anchetei pentru a stabili cine a provocat-o, a murit, în timp ce douăsprezece persoane au fost rănite", a adăugat poliția într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a adăugat că dintre cei 12 răniți în explozie, trei sunt în stare gravă. Nu au fost prezentate motivele posibile ale acestui act, care a avut loc în timp ce țara este sub tensiune ridicată după o serie de tragedii.

"Este vorba despre o explozie provocată în mod voluntar", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Bavariei, regiunea în care se află localitatea nu departe de Nürnberg, Michael Siefener.

Întrebat dacă a fost o bombă, el a răspuns: "Verificăm în acest moment". El a adăugat că este "prea devreme" să se spună dacă a fost un atentat sau nu și că nu au fost efectuate arestări în legătură cu acest incident.
Explozia a avut loc în jurul orei 22.00 (20.00 GMT) în fața unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt și, potrivit presei locale, se poate ca festivalul să fi fost ținta reală a exploziei.

Martori oculari au declarat că la locul exploziei au sosit paramedici și accesul în centrul vechi al orașului a fost complet blocat.

Acesta este al treilea incident violent într-o săptămână în statul regional Bavaria, amintesc France Presse și Reuters.

Vineri seară, un tânăr de 18 ani cu tulburări psihice, obsedat de asasinate în masă, a ucis nouă persoane într-un atac armat la Munchen. Lunea trecută, un refugiat din Pakistan a rănit cu un topor cinci persoane într-un tren la Würzburg, de asemenea în sudul Germaniei, înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

La Ansbach se află o bază militară americană. Un purtător de cuvânt al bazei a declarat că baza nu are nicio informație despre explozie, adaugă Reuters.

UPDATE ORA 02:21 Explozia din apropiere de Nürnberg, provocată de cel puțin un dispozitiv exploziv

O explozie care a ucis o persoană la Ansbach, Germania, în apropiere de Nürnberg, a fost provocată de cel puțin un dispozitiv exploziv, a declarat reporterilor duminică noapte primarul din Ansbach, informează agențiile DPA, Reuters și AFP.

Potrivit primarului Carda Seidel, explozia a avut loc în fața unui restaurant situat în apropierea intrării la un festival de muzică.

Potrivit informațiilor anterioare, un bărbat a fost ucis și alte 11 persoane au fost rănite în explozia ce a avut loc în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), notează DPA.

Martori oculari au declarat că la locul exploziei au sosit paramedici și accesul în centrul vechi al orașului a fost complet blocat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne bavarez a afirmat că explozia nu a fost un accident, notează Reuters.

"Este vorba despre o explozie provocată în mod voluntar", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Bavariei, regiunea în care se află localitatea, Michael Siefener, citat de AFP.

Întrebat dacă a fost o bombă, el a răspuns: "Verificăm în acest moment". El a adăugat că este "prea devreme" să se spună dacă a fost un atentat sau nu.
Explozia a avut loc în fața unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt.
Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann era în drum spre locul exploziei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului regional de Interne.

* ORA 01:47 Germania: Poliția confirmă că o persoană a fost ucisă în explozia din apropiere de Nürnberg

* ORA 01:08 Un mort într-o explozie în sudul Germaniei

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front