VIDEO Momentul halucinant în care trenul lovește o mașină de poliție din Colorado, cu o persoană încătușată înăuntru

VIDEO Momentul halucinant în care trenul lovește o mașină de poliție din Colorado, cu o persoană încătușată înăuntru

O înregistrare video dramatică publicată de autoritățile din Colorado arată momentul în care un tren de marfă a lovit o mașină de patrulare a poliției parcată pe șinele de cale ferată, cu o persoană încătușată pe bancheta din spate, relatează The Guardian.

Înregistrarea video, care a fost publicată vineri de departamentele de poliție din Platteville și Fort Lupton, arată cum Yareni Rios-Gonzalez, în vârstă de 20 de ani, a fost rănită după ce ofițerii au reținut-o într-o mașină de patrulare, pe 16 septembrie, în timp ce îi percheziționau camioneta în căutare de arme.

Incidentul a avut loc în apropierea orașului Denver. Femeia fusese oprită de polițiști la o trecere de cale ferată și arestată pentru un episod violent în trafic. Oamenii legii au încătușat-o și au urcat-o în autospeciala parcată chiar pe linia de cale ferată.

Un fragment editat din imaginile filmate cu camera de corp și camera de bord postate online arată cum ofițerii caută arme de foc în camionetă și în zona înconjurătoare înainte de a se auzi în depărtare claxonul unui tren. Ofițerilor pare să le ia cel puțin 15 secunde pentru a realiza că se apropia un tren al Union Pacific.

Odată ce unul dintre ofițeri înțelege că trenul se apropie de mașina de patrulare, acesta țipă, în timp ce un alt ofițer îi spune colegului său să „stea înapoi”.

După aproximativ 20 de secunde, un ofițer de poliție din Platteville este auzit spunând în mod repetat: „Hei, a fost acolo? A fost acolo? A fost acolo?”

„Oh, Doamne, da, era”, îi strigă înapoi ofițerul din Fort Lupton înainte de a cere asistență medicală de urgență. Ambii ofițeri aleargă spre mașina de patrulare pe care a lovit-o trenul.

Potrivit avocatului ei, Paul Wilkinson, Rios-Gonzalez era inconștientă în momentul în care a ajuns la spital. Ea a suferit numeroase răni, inclusiv o fractură la braț care a necesitat o intervenție chirurgicală, nouă coaste rupte, o fractură de stern și o rană la spate și la cap.

„A văzut că vine și a putut auzi claxonul”, a declarat Wilkinson pentru Denver Post. „Încerca să atragă atenția polițiștilor, țipând la ei. A încercat să descuie ușa. Avea mâinile la spate și încerca frenetic să deblocheze ușa.

Nu cred că se parchează niciodată pe o linie de tren. Niciodată”, a spus Wilkinson, acuzându-i pe polițiști pentru rănile lui Rios-Gonzalez. „Asta ar fi evitat întreaga situație. Pur și simplu nu parchezi niciodată pe o linie de tren. Trebuie să parchezi în altă parte. Este de necrezut că au făcut așa ceva”.

Potrivit unei declarații publicate de departamentul de poliție din Fort Lupton, „ofițerii au verificat vehiculul suspect pentru a stabili dacă mai era cineva în vehicul.”

„În câteva secunde, vehiculul poliției din Platteville, în care se afla femeia reținută, a fost lovit de un tren care se îndrepta spre nord. Ofițerii de la Fort Lupton au chemat imediat asistență medicală și au început măsurile de menținere a vieții”.

Denver Post a relatat că departamentul de poliție din Platteville l-a plasat pe unul dintre ofițerii implicați în concediu administrativ plătit. Într-o declarație pentru ziar, șeful poliției, Carl Dwyer, nu a dezvăluit numele ofițerului și a refuzat să răspundă la alte întrebări referitoare la oprirea în trafic și la accident.

Trei agenții investighează incidentul: departamentul de poliție din Fort Lupton investighează raportul de violență rutieră, patrula de stat din Colorado examinează accidentul, iar biroul de investigații din Colorado analizează rănile suferite de Rios-Gonzalez în timp ce se afla în custodia poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?