« Dosare / Liviu Dragnea

08 Septembrie 2014

Ţăranul de doi lei Liviu Dragnea a declarat, întrebat despre scrisoarea lui Klaus Iohannis în care se face referire la HG 520 privind data alegerilor, că, în opinia sa, "Traian Băsescu nu a avut curaj să ceară în mod direct să fie ajutat să îşi termine mandatul în 21-22 decembrie şi a cerut-o prin omul lui, Iohannis".

Dragnea a fost întrebat dacă a văzut scrisoarea liderului PNL Klaus Iohannis în legătură cu care s-a interpretat că ar cere premierului schimbarea datei alegerilor.

"Da, am fost informat despre ea. Am înţeles că sunt vreo şase rânduri, dacă nu mă înşel. Ne-am gândit şi noi. Încercăm să vedem care sunt motivaţiile adevarate, pentru că, pe fond, este o scrisoare neserioasă. Eu cred că Băsescu nu a avut curaj să ceară în mod direct să fie ajutat să îşi termine mandatul în 21-22 decembrie şi a cerut-o prin omul lui, Iohannis, pentru că, după alegerile din 16 noiembrie, dacă, şi cred că va câştiga Victor Ponta, pe Băsescu nu o să îl mai bage nimeni în seamă", a arătat Dragnea.

El a spus că aceasta este, în opinia sa, principala motivaţie a solicitării liderului PNL.

"Nouă ni se pare o cerere neserioasă pentru că este o hotărâre de Guvern care se încadrează în prevederile legale. Prevederile legale spun că alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedentă lunii în care se încheie mandatul preşedintelui. Nu avem de gând să modificăm pentru că sunt aceleaşi condiţii pentru oricare dintre candidaţii la prezidenţiale", a adăugat el.

Chestionat cum comentează afirmaţiile lui Klaus Iohannis, care a invocat posibilitatea fraudării alegerilor, el a răspuns: "Deci, dacă facem alegerile în 2 şi 16 noiembrie, în mintea domnului Iohannis se pot frauda şi, dacă se fac în decembrie, nu se pot frauda...?". La faza asta, acest nervur social, mai avea puţin şi spunea pe faţă că indiferent de dată, PSD ştie cum se fură la alegeri.

Acesta a subliniat că alegerile vor fi organizate în mod corect, aşa cum au fost organizate şi celelalte alegeri şi celelalte scrutine electorale în aceşti doi ani.

"În ceea ce priveşte data alegerilor, eu cred că şi pentru cetăţeni este mai bine. Nu cred că este corect, onest din partea Guvernului să oblige românii să meargă prin nămeţi, de exemplu, la alegeri. Să îi chemăm când, de Crăciun, la alegeri. Cred că 2 şi 16 noiembrie sunt două date foarte bune, cu şanse egale pentru toţi candidaţii. Domnul Iohannis poate să se pregătească de campania lui şi să spună românilor ce vrea să facă. Este puţin mai greu", a comentat Dragnea.

 


27 August 2014

Ţărănuşul de la Teleorman, Liviu Dragnea, care prin '94 stătea în genunchi în faţa unui comisar de la Garda Financiară ca să nu-i confişte baxurile de BT cu care făcea comerţ la negru, a ajuns să dea lecţii de gramatică. Asta, după ce prostovanul vroia să-i ceară ministrului educaţiei să închidă şcolile în vacanţă...


07 Iulie 2014

Radu Tudor îl dă deja condamnat, pe Liviu Dragnea, la cel puţin un an de închisoare cu suspendare. El dă surse din PSD. Noi am spus încă dinainte de europarlamentare că Ponta vrea să îl înlocuiască pe teleormănean cu Ghiţă.comments powered by Disqus