A stat 16 ani în închisoare NEVINOVAT. Acum va primi SUMA URIAŞĂ de...

A stat 16 ani în închisoare NEVINOVAT. Acum va primi SUMA URIAŞĂ de...

Americanul a fost acuzat că a ucis un rabin

Jabbar Collins, un afroamerican care în prezent are 42 de ani, a fost condamnat la Brooklyn în martie 1995 pentru uciderea unui rabin, Abraham Pollack, în februarie 1994, în principal pe baza unor mărturii care susţineau că a fost văzut fugind de la locul crimei. El avea atunci 21 de ani.

Din închisoare, Collins a învăţat dreptul şi a descoperit că unul dintre martori a revenit asupra declaraţiilor chiar înainte de proces, fără ca avocatul lui să fie informat, potrivit Mediafax.

Declaraţiile acestuia au fost scrise de poliţie, iar martorul a explicat că le-a semnat sub constrângere, pentru a evita să fie inculpat într-un alt caz.

Jabbar Collins a descoperit, de asemenea, şi alte practici dubioase şi un judecător i-a anulat condamnarea în iunie 2010, denunţând aceste practici "ruşinoase" ale biroului procurorului din perioada respectivă, Charles Hynes. Collins a fost eliberat.

El a depus însă plângere în civil împotriva oraşului şi statului New York.

Cele două părţi au preferat un acord amiabil pentru a evita procesul. Statul a acceptat luna trecută să plătească trei milioane de dolari, iar oraşul, al cărui proces ar urma să înceapă în octombrie, zece milioane.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro