Acţiunile Facebook, la un nou nivel record

Acţiunile Facebook, la un nou nivel record

Titlurile Facebook au urcat cu 0,8% pe bursa din New York în şedinţa de tranzacţionare de vineri, la nivelul record de 80 de dolari pe unitate, ceea ce creşte aşteptările investitorilor privind rezultatele din trimestrul al treilea, care vor fi publicate marţi, relatează CNN.

Acţiunile Facebook au înregistrat un avans de 45% de la începutul anului până în prezent, capitalizarea de piaţă a companiei ajungând la 209,7 miliarde de dolari.

De altfel, în luna septembrie, Facebook a reuşit să atingă pentru prima oară o capitalizare de piaţă de peste 200 de miliarde de dolari, obţinând acest rezultat în mai puţin timp decât i-a fost necesar principalului competitor, Google.

Google şi Faceebok domină piaţa publicităţii online şi luptă pentru supremaţia pe internet prin aplicaţiile şi serviciile oferite.

Google a raportat un venit de 14,36 de miliarde de dolari din publicitate în al doilea trimestru din acest an, în comparaţie cu Facebook, care a obţinut 2,68 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă, potrivit The Wall Street Journal.

Investitorii de pe Wall Street estimează o creştere cu 55% a vânzărilor Facebook pentru trimestrul trei şi venituri cu 60% mai mari per acţiune.

Compania deţinută de Mark Zuckerberg a cheltuit miliarde de dolari pentru a cumpăra start-up-urile care ameninţau poziţia Facebook în social media, inclusiv Instagram şi WhatsApp Messenger.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria