ANUNŢUL făcut astăzi de dezvoltatorul MEGA MALL, construcţia care va atrage 900.000 de vizitatori

ANUNŢUL făcut astăzi de dezvoltatorul MEGA MALL, construcţia care va atrage 900.000 de vizitatori

Fondul sud-african NEPI, cel mai activ investitor şi dezvoltator de pe piaţa imobiliară românească din ultimii ani, a atras aproximativ 80 milioane euro printr-o majorare de capital cu o valoare iniţială de circa 60 milioane euro, banii urmând să fie utilizaţi pentru finanţarea parţială a potenţialelor oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări.

NEPI a atras 80 milioane euro, printr-o ofertă de acţiuni, pentru achiziţii şi dezvoltări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"NEPI a încheiat oferta ABB anuntaţă astăzi, 8 aprilie 2014. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 1,16 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 80 milioane euro). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la pretul de 83,50 ZAR (ranzi - n.r.) pe acţiune, cu un discount de 2,1% faţă de preţul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 5,2%, luând în calcul preţul de închidere anterior, din data de 7 aprilie 2014", se arată într-un comunicat transmis marţi de fondul de investiţii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La ofertă nu au putut participa investitori din România, iar noile acţiuni vor fi emise în data de 17 aprilie, potrivit NEPI.

Fondul de investiţii a anunţat marţi dimineaţă că la ora 09:00 (ora Africii de Sud) a lansat o ofertă prin care vrea să atragă de la investitori aproximativ 60 milioane euro. NEPI avea dreptul să închidă oricând operaţiunea, preţul şi alocarea urmând să fie anunţate la scurt timp după finalizarea ofertei, potrivit companiei.

"NEPI anunţă o majorare de capital de aproximativ 860 milioane zar (echivalentul euro a aproximativ 60 milioane de euro) prin emisiunea de noi acţiuni comune (majorarea de capital). Majorarea de capital depinde de preţul acceptabil pentru NEPI, iar noile acţiuni vor fi emise conform hotărârii companiei de a emite acţiuni contra numerar, aşa cum s-a aprobat de către acţionarii NEPI în cadrul Adunării Generale Anuale din data de 2 mai 2013. Încasările aferente majorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial potenţiale oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări. Majorarea de capital va fi implementată printr-o ofertă de acţiuni tip accelerated book build (ABB) la care vor putea participa doar investitorii publici, sub condiţia unei subscrieri minime de 1 milion zar per investitor", se arată în comunicatul transmis, marţi dimineaţă, de NEPI Bursei.

New Europe Property Investments (NEPI) a obţinut în luna februarie un credit de 20 milioane euro de la Garanti Bank pentru refinanţarea parţială a investiţiei în centrul comercial din Galaţi, deschis la sfârşitul anului trecut.

NEPI deţine proprietăţi în România în valoare de 1,041 miliarde de euro, în urcare de la 624,413 milioane de euro la finalul anului 2012.

Fondul de investiţii are un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri pătraţi pe piaţa locală. Dezvoltatorul are în lucru încă trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucureşti, Vulcan Strip Mall Bucureşti şi Târgu Jiu Shopping City.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

Fondul mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul are în proprietate şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...