Apple va investi 1,7 miliarde de euro în două centre de date amplasate în Danemarca și Irlanda

Apple va investi 1,7 miliarde de euro în două centre de date amplasate în Danemarca și Irlanda

Grupul informatic american Apple a anunțat luni că intenționează să investească 1,7 miliarde de euro pentru extinderea operațiunilor sale din Europa prin construcția a două centre de date amplasate în Danemarca și Irlanda, transmite AFP.

Cele două centre de date, amplasate la Athenry (Irlanda) și Viborg (Danemarca) vor avea o suprafață de 166.000 de metri pătrați fiecare și vor fi alimentate în proporție de 100% cu energie regenerabilă. Cele două centre ar urma să devină operaționale în 2017.

'Această noua investiție reprezintă cel mai mare proiect al Apple în Europa până acum', a declarat directorul general al Apple, Tim Cook. 'Suntem încântați să ne extindem operațiunile și să creăm sute de locuri de muncă', a adăugat Tim Cook.

Compania americană susține că, în prezent, are 18.300 de angajați în 19 țări din Europa și sprijină în mod direct aproximativ 672.000 de locuri de muncă în Europa.

La finele lunii ianuarie, Apple a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de o companie listată la bursă, datorită majorării vânzărilor de iPhone-uri. În trimestrul patru din 2014, profitul net a urcat la 18 miliarde de dolari, depășind câștigul de 15,9 miliarde de dolari raportat de gigantul petrolier ExxonMobil în trimestrul doi din 2012. Anterior, în luna noiembrie 2014, Apple a devenit prima companie din lume cu o capitalizare de piață de 700 de miliarde de dolari. Producătorul telefoanelor iPhone și al tabletelor iPad este cea mai valoroasă companie din lume, devansând cu mult ExxonMobil, evaluată la 403 miliarde de dolari, și Microsoft, care valorează 394 de miliarde de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...