Averea celor mai bogaţi 1.000 de britanici, NIVEL RECORD de 519 miliarde de lire sterline

Averea celor mai bogaţi 1.000 de britanici, NIVEL RECORD de 519 miliarde de lire sterline

Averea celor mai bogaţi 1.000 de britanici a crescut cu 15,4% faţă de anul trecut, la 518,9 miliarde de lire sterline (874 miliarde de dolari), nivel record echivalent cu o treime din Produsul Intern Brut al ţării, potrivit unui top întocmit de publicaţia Sunday Times şi citat de CNBC.

Averea celor mai bogaţi 1.000 de britanici a atins un nivel record de 519 miliarde de lire sterline (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu am mai văzut niciodată o astfel de creştere fenomenală a averilor precum cea a celor mai bogaţi 1.000 de britanici în ultimii 17 ani. Bogaţilor nu le-a mers niciodată mai bine ca acum", a declarat Philip Beresford, responsabil de întocmirea listei încă din 1989.

Averea celor prezenţi în top contrastează puternic cu situaţia fianciară a britanicilor obişnuiţi, dintre care mulţi fac faţă cu greu efectelor austerităţii din ultimii ani.

Numărul miliardarilor care locuiesc în Marea Britanie a crescut la peste 100 pentru prima dată, fraţii de origine indiană Sri şi Gopi Hinduja fiind cei mai bogaţi din ţară, cu o avere însumată de 11,9 miliarde de lire.

Cei doi l-au înlocuit pe magnatul rus Alisher Usmanov, acţionar al clubului Arsenal, după ce averea acestuia a scăzut la 10,65 miliarde de lire.

Doar trei dintre primii 20 de miliardari sunt britanici, cel mai bogat dintre aceştia, ducele de Westminster, ocupând locul 10, cu o avere de 8,5 miliarde de lire, constând în cea mai mare parte din proprietăţi.

Regina Marii Britanii este de asemenea inclusă în top, pe locul 285, cu 330 de milioane de lire. Averea reginei a crescut cu 10 milioane de lire faţă de anul anterior.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...