Avocatul Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, va fi numit preşedinte al grupului Polisano, la două luni după ce proprietarul s-a sinucis

Avocatul Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, va fi numit preşedinte al grupului Polisano, la două luni după ce proprietarul s-a sinucis

„Am agreat înţelegerea joi“, a declarat Borza pentru Mediafax.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, s-a sinucis în luna iunie, la două săptămâni după ce soţia sa a fost arestată fiind suspectă într-un caz de emitere de reţete false.

Grupul Polisano, înfiinţat în 1993, mai cuprinde centre medicale generaliste, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, reţeaua de farmacii Reţeta, producătorul de medicamente Polipharma Sibiu, un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenţie de tu¬rism proprie, proiecte de sport şi agrement, construcţii imobiliare şi real estate.

În 2011, Vonica a vândut reţeaua de clinici de dializă grupului Diaverum, controlat de fondul de investiţii Bridgepoint, tranzacţie esti¬ma¬tă la aproximativ 25 de milioane de euro. Distribuitorul farmaceutic Polisano se află pe locul trei pe piaţa distribuţiei de medicamente. Cu aproximativ 2.000 de angajaţi, grupul a înregistrat în 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

Borza este proprietarul firmei Euro Insol, desemnată să administreze judiciar producătorul de electricitate Hidroelectrica, aflat în insolvenţă pentru a doua oară. Hidroelectrica a intrat pentru prima oară în insolvenţă la jumătate anului 2012.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”