Banca Barclays ar putea fi penalizată cu 2 miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare

Banca Barclays ar putea fi penalizată cu 2 miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare

Banca ar putea plăti 700 de milioane de lire pentru închiderea unei investigaţii a autorităţilor de reglementare britanice referitoare la manipularea pieţei valutare. Alte 200 de milioane de lire sterline ar putea fi plătite de Barclays în legătură cu o investigaţie a autorităţilor americane privind tranzacţiile valutare private din SUA, a declarat analistul Chirantan Barua.

Barclays ar putea încheia acorduri în acest sens până la sfârşitul anului 2014.

Barclays face parte dintr-un grup de bănci care discută cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară din Marea Britanie un acord de închidere a investigaţiei de manipulare a pieţei valutare. Aceste bănci sunt acuzate şi în Statele Unite de difuzarea de informaţii false, pentru a ascunde frecvenţa ridicată a tranzacţiilor valutare private.

Banca a mai fost deja amendată cu 290 de milioane de lire în 2012 pentru manipularea dobânzii interbancare Libor.

Şi alte băncii britanice au probleme din cauza creşterii provizioanelor pentru practici incorecte. Royal Bank of Scotland (RBS), cea mai mare bancă de stat din Marea Britanie, ar putea înregistra costuri de până la 1 miliard de dolari pentru închiderea acuzaţiilor de manipulare a pieţei valutare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante