Băncile grecești ar putea rămâne fără lichidități în următoarele două zile (surse)

Băncile grecești ar putea rămâne fără lichidități în următoarele două zile (surse)

Băncile grecești ar putea să se confrunte cu un deficit de lichidități în următoarele două zile, dacă creditorii internaționali nu acordă noi ajutoare Greciei, au declarat, marți, pentru Reuters, două surse din interiorul sistemului financiar elen.

În condițiile în care retragerile de la ATM-uri sunt limitate la 60 de euro pe zi, iar băncile sunt închise de săptămâna trecută, oferta de bancnote s-a redus rapid. Una dintre surse a apreciat că unele ATM-uri ar putea să rămână fără bani începând de miercuri, iar cealaltă, un bancher grec, a apreciat că în sistem au mai rămas bani pentru maximum o zi sau două.

'Lichiditatea ar putea fi o problemă serioasă la ATM-uri mâine. Limita de 60 de euro pe zi a permis prelungirea duratei de funcționare a ATM-urilor, dar situația se va complica începând de mâine', a spus una dintre surse.

'Nu știu dacă ATM-urile vor rămâne fără bani miercuri sau joi noaptea, dar, dacă nu avem un acord interimar cu europenii, atunci vom rămâne fără bancnote în două, maximum trei zile', a afirmat un bancher grec.

Un summit european excepțional pe tema Greciei va avea loc duminică la Bruxelles, însă autoritățile de la Atena au termen până "joi cel mai târziu" să prezinte creditorilor săi reformele dorite pentru a permite reluarea negocierilor cu privire la un plan de ajutor financiar, a declarat, marți, președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul unui summit al zonei euro desfășurat la Bruxelles. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”