BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25%

BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25%

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la minimul record de 0,25%, unde se află de la începutul lunii noiembrie, decizia fiind anticipată de cei mai mulţi analişti consultaţi de Bloomberg.

BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% şi, respectiv, 0%", a informat banca printr-un comunicat.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă după anunţarea deciziei băncii.

Doar 3 dintre cei 67 de economişti consultaţi de Bloomberg au estimat o reducere a dobânzii BCE. Analiştii Credit Agricole CIB şi Danske Bank au anticipat scăderea ratei cheie la 0,15%, iar cei ai Goldman Sachs la 0,1%.

Zona euro continuă să fie afectată de o încetinire puternică a inflaţiei, cu scăderi de preţuri chiar în unele state, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Rata inflaţiei s-a situat la doar 0,5% în martie.

Directorul FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri că riscul "unei perioade de inflaţie redusă, mai ales în zona euro", reprezintă o ameninţare majoră pentru stabilitatea globală.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro