Bucureşti, în topul destinaţiilor preferate de turiştii americani

Bucureşti, în topul destinaţiilor preferate de turiştii americani

Bucureşti se află în topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare creştere în preferinţele turiştilor americani pentru această vară, potrivit unui sondaj realizat de American Express Travel, divizia de turism a grupului financiar american American Express.

Bucureşti, în topul destinaţiilor preferate de turiştii americani (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Capitala României ocupă locul 10 în rândul destinaţiilor în ascensiune în preferinţele de vacanţă ale americanilor.

Pe primele cinci locuri din top zece se află Manaus, Recife, Salvador, Rio de Janeiro şi Sao Paulo, toate din Brazilia, urmate de Santorini (Grecia), Hilton Head (SUA), Grand Junction (SUA), Milano şi Bucureşti.

"Dacă oraşe precum Londra sau Orlando sunt favorite tot timpul, rezervarea de vacanţe în destinaţii cu cele mai mari creşteri faţă de anul trecut indică o atitudine mai aventuroasă în rândul turiştilor din acest an", potrivit American Express Travel.

American Express Travel a obţinut datele în urma unui sondaj realizat în rândul celor aproape 300 de agenţi de turism pentru perioada vacanţelor de vară, 1 iunie-31 august.

"Deşi puţin surprinzător, rezultatul studiului este firesc. Creşterea interesului pentru Bucureşti şi România confirmă faptul că americanii care au vizitat vestul şi centrul Europei doresc să revină să descopere şi estul continentului. Croazierele pe Dunăre - până la Marea Neagră - sunt tot mai populare, iar evenimentele din Ucraina au determinat multe companii de croziere maritime sa includă Constanţa între porturile vizitate de vasele care navighează în Marea Neagra. Sper ca municipiul Contanţa şi oraşele de pe malurile românesc şi bulgar ale Dunării să primească cu ospitalitate pe pasagerii de la bordul navelor de croazieră şi să îi motiveze să revină în România şi să descopere şi alte zone ale ţării", a declarat pentru MEDIAFAX Simion Alb, şeful Biroului de Turism al României din America de Nord.

Aproape jumătate din agenţii de turism consultaţi de American Express Travel au afirmat că numărul rezervărilor a crescut faţă de anul trecut, chiar dacă 67% afirmă că şi preţurile au urcat în această perioadă.

Cele mai populare destinaţii pentru turiştii americani în această vară sunt Londra, Paris, Roma, Orlando (SUA), New York, Kahului (SUA-Hawaii), San Francisco, Cancun (Mexic), Los Angeles şi Honolulu.

Durata medie a vacanţelor de vară este de 10 zile, potrivit sondajului. Peste 40% dintre agenţii consultaţi au afirmat că americanii preferă experienţele relaxante, precum vacanţele all-inclusive la plajă, în timp ce 34% spun că turiştii vor să cunoască cât mai bine cultura locală a destinaţiei.

Croazierele rămân, de asemenea, populare, în rândul turiştilor din SUA, au afirmat agenţii American Express Travel.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc