Clienţii Băncii Carpatica au acces la o reţea dublă de bancomate, după ce a externalizat 200 ATM-uri

Clienţii Băncii Carpatica au acces la o reţea dublă de bancomate, după ce a externalizat 200 ATM-uri

Euronet Services, filiala din România a Euronet Worldwide, a achiziţionat 200 de bancomate de la Banca Comercială Carpatica, dublându-şi astfel reţeaua de ATM-uri, pe care clienţii băncii o pot utiliza la aceleaşi costuri, a anunţat marţi operatorul.

Clienţii Băncii Carpatica au acces la o reţea dublă de bancomate, după ce a externalizat 200 ATM-uri

Totodată, instituţia de credit a semnat un acord de participare la reţeaua partajată de ATM-uri a Euronet şi un contract pentru achiziţie de POS-uri şi servicii de emitere carduri.

În cadrul parteneriatului, Euronet preia ATM-urile Carpatica, le va include într-un program de rebranding şi le va integra în reţeaua proprie.

"ATM-urile achiziţionate din cadrul sucursalelor băncii vor fi inscripţionate şi cu brandul Euronet, în timp ce ATM-urile din afara sucursalelor Băncii Comerciale Carpatica vor fi marcate doar cu brandul Euronet", se arată într-un comunicat al companiei.

Reţeaua de bancomate Euronet acoperă în prezent toate cele 41 de judeţe din România şi are cinci bănci participante.

"Clienţii sunt câştigători clari în urma acestui parteneriat, având acces la o reţea mai amplă, fără costuri suplimentare. Acest acord nu doar dublează volumul reţelei, ci şi creşte calitatea serviciilor, prin sporirea timpului de disponibilitate al reţelei şi plasarea ATM-urilor în cele mai bune locaţii", a declarat în comunicat Johan Gabriels, CEO al Băncii Comerciale Carpatica.

Euronet este un grup care gestionează reţele independente de ATM-uri în 13 ţări. Compania furnizează soluţii de procesare de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, dezvoltare soluţii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăţi facturi şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite.

Euronet Worldwide este prezentă pe piaţa din România de peste 10 ani cu servicii de procesare tranzacţii, autorizare, emitere de carduri, gateway către organizaţiile de carduri, platforma software pentru procesare tranzacţii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrare de reţele de bancomate şi POS-uri, reţea independentă de bancomate şi depomate.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (simbol BCC), cotate la Bursa de Valori Bucureşti şi controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea în proporţie de 41,2898%, au închis şedinţa de tranzacţionare de luni la preţul de 0,0625 lie/titlu, în scădere cu 0,48% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea băncii este de 196,64 milioane lei (44 milioane euro).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...