Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CNADNR a formulat plângere penală împotriva constructorului autostrăzii Orăștie-Sibiu pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva constructorului autostrăzii Orăștie-Sibiu, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni printre care înșelăciune și efectuarea de lucrări neautorizate, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

'Având în vedere faptul că potrivit dispozițiilor legale și contractuale, antreprenorul Salini — Impregilo SpA este singura entitate responsabilă cu proiectarea și executarea lucrărilor aferente construcției autostrăzii Orăștie — Sibiu, lot 3, conform cerințelor stabilite prin contractul de lucrări și legislația în vigoare, CNADNR a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu', se menționează în comunicat.

În acest sens, CNADNR SA solicită organelor abilitate să efectueze cercetările necesare față de antreprenor pentru săvârșirea unor infracțiuni, precum cele prevăzute de articolul 35 din legea 10/1995 privind calitatea în construcții, republicată, infracțiunea de înșelăciune prevăzută de articolul 244 din Codul penal și infracțiunea de efectuarea de lucrări neautorizate ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație în zona drumului public prevăzute de articolul 341 din Codul penal.

'În temeiul articolului 20 din Codul de procedură penală, CNADNR SA se constituie și parte civilă cu prejudiciul ce urmează a fi stabilit, având în vedere că valoarea contractului a fost de 604.791.600,00 lei fără TVA, din care 85% Fonduri de Coeziune de la UE și 15% fonduri de la Bugetul de Stat. (...) Având în vedere plângerea penală formulată de către CNADNR SA împotriva antreprenorului Salini — Impregilo SpA pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, compania a aprobat măsuri suplimentare de monitorizare și verificare a celorlalte loturi de autostrăzi aflate în prezent în execuție', se mai spune în comunicat.

Potrivit CNADNR, în acest sens, vor fi efectuate verificări suplimentare de către Cestrin, subunitate a CNADNR SA, și dacă aceasta va identifica deficiențe, neconformități sau erori de execuție, vom solicita expertize tehnice independente. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare pentru a preîntâmpina un eventual caz similar cu cel aferent Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie', a declarat Narcis Neaga, director general al CNADNR SA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ȘOC în CSM! Birchall desființează Secția Specială! Declarații care le-au dus în pragul leșinului pe Savonea și…

2 VIDEO Povestea incredibilă a complexului Europa. O moarte suspectă, legături cu mafia și apusul unui imperiu

3 HOPA! Iordache și Dorneanu, prinși șușotind pe întuneric, într-un cotlon al Parlamentului!

4 Pușcăriașul Miron Mitrea, șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale!

5 „Cățeaua” lui Dragnea a sărit la beregata Anei Birchall din cauza „foii de parcurs” semnate cu SUA! Și nenoroc…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic