Companiile de apă şi cele imobiliare care deţin terenuri trebuie să demonstreze că lucrează pământul. Aeroporturile şi terenurile de golf, lăsate fără subvenţii

Companiile de apă şi cele imobiliare care deţin terenuri trebuie să demonstreze că lucrează pământul. Aeroporturile şi terenurile de golf, lăsate fără subvenţii

„Din ce ne-am făcut o părere, de anul viitor nu vor mai primi subvenţii aeroporturile, terenurile de golf şi probabil că vom pune pe lista neagră şi societăţile imobiliare, care nu sunt excluse de la subvenţii, dar vor trebui să vină cu dovezi suplimentare că pe pământurile pe care le cumpără desfăşoară activitate agricolă“, a declarat Dorel Benu, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Doi ani, Aeroportul Otopeni a primit subvenţie, până ne-am hotărât noi şi l-am pus să-şi retragă cererea. Întreţinea terenul, tăia iarba, dar am considerat că asta nu este o activitate agricolă pentru care merită să primească subvenţii. Nu primeau o sumă mare, ci 10-15.000 de euro“, a arătat Benu.

Lista neagră va fi definitivată în acest an şi va mai include, potrivit lui Benu, societăţi de apă proprietare de terenuri, ONG-uri care au ajuns proprietare de terenuri, dar nu au activitate agricolă, precum şi acele instituţii de cult care nu lucrează pământul .

„Vrem ca pe aceste instituţii care desfăşoară activitate agricolă să le sprijinim ca să demonstreze faptul că exploatează terenurile respective“, a mai spus directorul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria