Deutsche Bank renunță la activitățile din Rusia (Reuters)

Deutsche Bank renunță la activitățile din Rusia (Reuters)

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, se pregătește să-și închidă toate operațiunile din Rusia, cu excepția serviciilor de tranzacții bancare, au declarat luni pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Este foarte probabil ca grupul bancar german să-și închidă 90% din activitățile de pe piața rusă, rămânând doar cu divizia Global Transaction Banking, susțin sursele.

La sfârșitul săptămânii, Deutsche Bank a anunțat că președintele subsidiarei sale din Rusia va părăsi Moscova pentru Germania. Plecarea vine pe fondul investigațiilor lansate la sediul din Moscova de către Deutsche Bank și Departamentul Justiției din SUA.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze planurile băncii referitoare la Rusia.

Deutsche Bank a anunțat recent că-și va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro și se va retrage din mai multe țări în care operează în prezent, în ideea de a-și crește profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare programat până în 2020, a cărui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intenționează să reducă activele băncii sale de investiții cu 200 miliarde de euro și să închidă 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank operează în prezent în circa 70 de țări din întreaga lume și în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate față de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce, luna trecută, a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…