Eurocopter România a finalizat contractul pentru modernizarea a 20 de elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice

Eurocopter România a finalizat contractul pentru modernizarea a 20 de elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice

Eurocopter România și Forțele Aeriene Regale Britanice au finalizat parteneriatul prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, momentul fiind marcat marți printr-un eveniment organizat la sediul companiei de la Ghimbav.

"Ne aflăm la finalului unui contract important, unul de care suntem foarte mândri. Ne bucură faptul că în ultimii doi ani am avut ocazia să ne demonstrăm forțele în acest domeniu și, în același timp, ne-am îmbunătățit constant expertiza. Parteneriatul cu Forțele Aeriene Regale Britanice a reprezentat un pas important în evoluția Eurocopter România, iar faptul că am obținut acest rezultat dovedește capacitatea Eurocopter România de a furniza servicii la cele mai înalte standarde internaționale și de a reuși să răspundă celor mai exigente cerințe ale clienților din întreaga lume", a afirmat Jean Louis Mascle, directorul general executiv al companiei, membră a grupului Airbus Helicopters.

Ambasadorul Marii Britanii în țara noastră, Paul Brummell, a mulțumit colectivului Eurocopter România pentru finalizarea contactului, precizând că a fost un contract îndeplinit într-o manieră foarte, foarte bună.

"Vă mulțumesc pentru o misiune excelent îndeplinită. România este un partener comercial de succes pentru Marea Britanie fapt demonstrat în fiecare an prin nivelul comerțului dintre cele două țări. Vă mulțumesc încă o dată dragi prieteni și vă felicit pentru că ați oferit o frumoasă demonstrație a profesionalismului brandului Eurocopter. A fost un contract îndeplinit într-o manieră foarte, foarte bună și sunt foarte fericit că acum avem 20 de elicoptere modernizate care vor fi folosite în toată lumea de Ministerul Apărării din Marea Britanie", a spus ambasadorul Paul Brummell.

Eurocopter România a realizat o actualizare care presupune îmbunătățirea performanțelor operaționale ale elicopterelor Puma, în cadrul programului RAF (Royal Air Force) Puma Life Extension Programme. Prin implementarea unui nou timp de "glas cockpit" aviatic, a unui pilot automat digital în patru axe și a două motoare Makila, noul RAF Puma 2 poate să zboare mai sus, mai repede, pe distanțe mai mari, oferind piloților avantajul tehnologiei de ultimă generație pentru elicoptere și o capacitate mai mare în misiune. Noul RAF Puma 2 este unul dintre cele mai versatile modele de elicoptere și poate fi adaptat atât pentru suport logistic, cât și pentru transport sau servicii VIP. În urma modernizării de către Eurocopter România, acest model construit în anii 1970 este adus în secolul 21 și câștigă aproape 15 ani de viață operațională, 35% mai multă putere în motor și un consum de combustibil mai scăzut cu 25% față de modelul anterior.

Cele 20 de elicoptere au fost modernizate în 23 de luni, valoarea contractului fiind de 22 de milioane de euro.

SC Eurocopter România SA, subsidiară a Airbus Helicopters, a fost înființată în 2002 la Ghimbav-Brașov. Eurocopter România promovează și vinde întreaga gamă de elicoptere noi Airbus Helicopters în România și țările limitrofe și oferă suport tehnic clienților săi. De asemenea, Eurocopter România este centrul industrial cheie în cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrări de revizie, reparație și modernizare a elicopterelor Puma și Super Puma pe piața mondială.

Airbus Helicopters, fosta Eurocopter, este o divizie a Airbus Group, lider mondial în industria aerospațială, de apărare și servicii adiacente. Airbus Helicopters este numărul 1 în industria producătoare de elicoptere și are peste 23.000 de angajați la nivel global. Cu o cotă de piață de 46% în sectoarele civil și parapublic, compania are în funcțiune o flotă de 12.000 de elicoptere operate de peste 3000 de clienți în aproximativ 150 de țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...