Experţii FMI şi cei ai Comisiei Europene, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta

Experţii FMI şi cei ai Comisiei Europene, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Comisiei Europene (CE) au agreat un deficit de 1,4% pentru anul viitor, iar negocierile cu Guvernul se axează în prezent asupra unei alocări suplimentare pentru cofinanţare, fără însă să existe un acord pentru fonduri suplimentare la armată.

Experţii FMI şi cei ai CE au sosit la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta (Imagine: Valeriu Tanasoff/Publimedia)

Suma discutată de cele două părţi pentru a fi alocate suplimentar pentru cofinanţarea proiectelor europene este echivalentă cu 0,4-0,5% din PIB, peste deficitul de 1,4%, au declarat surse din Guvern.

"La acest moment nu există însă un acord pentru o alocare suplimentară destinată armatei", au adăugat sursele.

Experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene au venit la Guvern, marţi dimineaţa, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta .

Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană au cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea română a considerat-o inacceptabilă, luând astfel în calcul întreruperea discuţiilor dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”