FMI va revizui în scădere estimările privind evoluția economiei mondiale (Christine Lagarde)

FMI va revizui în scădere estimările privind evoluția economiei mondiale (Christine Lagarde)

Fondul Monetar Internațional (FMI) va înrăutăți probabil prognoza de creștere a economiei mondiale din cauza încetinirii piețelor emergente, a afirmat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-un interviu acordat publicației franceze 'Les Echos', transmite Reuters.

'Suntem într-un proces de redresare al cărui ritm își reduce viteza. Există o diferență clară între statele emergente și cele dezvoltate. Primele, care erau motorul redresării economiei globale nu cu mult timp în urmă, se confruntă cu o încetinire a creșterii. Celelalte înregistrează o accelerare a creșterii. Din aceste motive vom înrăutăți probabil prognoza de creștere a economiei mondiale', a declarat șeful FMI.

'Estimarea privind avansul PIB-ului mondial cu 3,3% anul acesta nu mai este realistă, și nici cea de 3,8% pentru anul viitor. Vom rămâne probabil la pragul de 3%', a explicat Christine Lagarde.

Fondul Monetar Internațional va prezenta în octombrie noile prognoze de creștere a economiei mondiale.

Pentru 2014, FMI a estimat că expansiunea economiei mondiale a fost de 3,3%, similar cu avansul din 2013. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria