Ford și-a redus estimările de profit pentru 2014 până la șase miliarde de dolari

Ford și-a redus estimările de profit pentru 2014 până la șase miliarde de dolari

Creșterea costurilor cu acțiunile de rechemare la service în America de Nord și pierderile din Rusia și America de Sud au determinat constructorul auto american Ford Motor Co să-și reducă luni estimările privind profitul înainte de taxe realizat în acest an până la șase miliarde de dolari, comparativ cu un profit cuprins între șapte și opt miliarde de dolari cât estima anterior, transmite Reuters.

De asemenea, directorul financiar de la Ford, Bob Shanks, a anunțat că în 2015 profitul înainte de taxe este estimat să crească până undeva între 8,5 și 9,5 miliarde de dolari, sub estimările analiștilor care mizau pe un rezultat de 10,6 miliarde de dolari. Acest anunț a făcut ca acțiunile Ford să încheie ședința de luni în scădere cu 7,5% până la 15,11 dolari, continuând să scadă și după încheierea tranzacțiilor până la 15 dolari.

Al doilea mare constructor auto american a dat publicității aceste vești proaste cu ocazia primei întâlniri cu investitorii organizată de noul director general Mark Fields, cel care la 1 iulie anul curent i-a succedat în funcție lui Alan Mulally, considerat responsabil pentru readucerea Ford pe profit. Fields a subliniat că nu este îngrijorat de ceea ce el a numit vești proaste pe termen scurt, înaintea unei perioade de creștere care ar urma să permită constructorului auto să-și majoreze vânzările până la 9,4 milioane vehicule în 2012 față de 6,2 milioane în 2013.

'Suntem o companie de creștere într-o industrie de creștere', a subliniat Mark Fields, potrivit căruia veniturile din industria auto vor crește până la 3.000 de miliarde de dolari în 2020 de la 2.000 de miliarde în 2000. 'Vrem să obținem o parte mai mare din aceste venituri', a adăugat Fields.

La nivel regional, conducerea Ford susține că firma își îmbunătățește performanțele din Europa dar cu toate acestea va înregistra pierderi de 1,2 miliarde de dolari în acest an urmate de pierderi de 240 de milioane anul următor. În contrast, regiunea Asia Pacific va genera un profit de aproximativ 700 de milioane de dolari în acest an, ceea mai mare parte provenind din China.

În România, Ford a demarat producția la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici și prima mașină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova și motorul EcoBoost.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...