Ieşirile nete de capital din Rusia aproape s-au triplat în primul trimestru, la 50,6 miliarde dolari

Ieşirile nete de capital din Rusia aproape s-au triplat în primul trimestru, la 50,6 miliarde dolari

Ieşirile de capital din Rusia au crescut de aproape trei ori în primul trimestru din acest an, faţă de trimestrul anterior, la 50,6 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după ultimele trei luni din 2008, când colapsul Lehman Brothers a declanşat criza financiară globală.

Ieşirile nete de capital din Rusia aproape s-au triplat în primul trimestru, la 50,6 miliarde dolari (Imagine: Shutterstock)

În trimestrul al patrulea din 2013, ieşirile nete de capital din Rusia s-au situat la 17,8 miliarde de dolari, arată date publicate de banca centrală de la Moscova şi citate de Bloomberg .

Pe ansamblul anului trecut, Rusia a înregistrat ieşiri nete de capital de 59,6 miliarde de dolari, în timp ce în ultimul trimestru din 2008 s-au situat la 132,1 miliarde de dolari.

Acţiunile de pe piaţa de capital de la Moscova au cea mai slabă evoluţie la nivel global în acest an, cu un declin de peste 10%.

Piaţa financiară şi încrederea investitorilor au fost afectate după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anexat Crimeea, iar SUA şi UE au răspuns prin introducerea de sancţiuni, care au afectat economia Rusiei, aflată deja pe un trend de încetinire.

Autorităţile de la Moscova au luat în calcul ieşiri nete de capital de circa 70 de miliarde de dolari pentru primul trimestru.

Economia s-ar putea contracta în acest an, dacă ieşirile de capital ar atinge 150 de miliarde de dolari, a avertizat ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev. Rusia estimează o creştere economică de 0,5-1,1% pentru 2014.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale