Înmatriculările noi de autoturisme au scăzut cu 6,3% în primul trimestru

Înmatriculările noi de autoturisme au scăzut cu 6,3% în primul trimestru

Înmatriculările noi de autoturisme au scăzut cu 6,3% în primul trimestru din acest an, de la 64.299 unităţi la 60.272 de unităţi, se arată într-un comunicat de presă al INS, care foloseşte date furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV).

Înmatriculările noi de autoturisme au scăzut cu 6,3% în primul trimestru (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 6,5% în primele trei luni, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3,7% faţă de perioada similară din anul precedent.

Pentru categoria mopede şi motociclete s-a înregistrat o scădere de 4,9% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2013, iar pentru autobuze şi microbuze a fost consemnat un declin de 27,2%.

În aceeaşi perioadă, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au înregistrat creşteri la categoriile autotractoare (44%), respectiv remorci şi semiremorci (11,6%) şi scăderi la autocamioane (-6%).

Faţă de ultimul trimestru al anului trecut, în primele trei luni din acest an înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 16,3%, iar cele pentru transportul mărfurilor au coborât cu 4,9%.

Datele se referă la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...