INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în ianuarie 2015

INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în ianuarie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut ca serie brută cu 6,3% în ianuarie 2015, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS) remis, marți, AGERPRES.

Astfel, au fost înregistrate creșteri la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+10,3%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8,0%) și la vânzările de produse nealimentare (+2,3%).

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014 a înregistrat o creștere cu 6,8% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,6%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+5,2%) și vânzărilor de produse nealimentare (+4,0%)", informează INS.

În ceea ce privește prima lună din acest an raportată la decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 24,4% ca serie brută și a crescut ca serie ajustată sezonier în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,6%.

Astfel, comparativ cu decembrie, în ianuarie au scăzut vânzările de produse nealimentare (-26,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-24,8%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-20,2%).

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna precedentă a crescut cu 1,6%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,2%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,2%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,3%", se arată în documentul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!