Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Malosse (CESE): Amenințarea cu delocarea producției Renault din România este exagerată, dar îmbunătățirea infrastructurii trebuie accelerată

Amenințarea cu deblocarea producției Renault din România este exagerată, dar asta nu înseamnă că îmbunătățirea infrastructurii nu trebuie accelerată, având în vedere că lipsa autostrăzii costă compania 30 de euro în plus de mașină pentru transportul până în Ungaria, a declarat vineri președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Henri Malosse, în cadrul unei conferințe de presă organizată la finalul vizitei în România. 'Guvernul a asigurat grupul Renault că autostrada va fi gata până în 2020, deși termenul inițial era 2018. Nu sunt reprezentantul Renault aici, dar investiția din România este una strategică, pe termen lung. Nu cred că faptul că se va depăși termenul cu 3 sau 6 luni după perioada limită va schimba ceva. (...) Amenințarea cu delocarea mi se pare exagerată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie accelerată infrastructură necesară în fiecare țară', a precizat Henri Malosse.

Pe de altă parte, el a menționat faptul că, în prezent, din cauza absenței autostrăzii, cheltuielile suplimentare ale companiei cu transportul până la granița cu Ungaria sunt de 30 de euro pe mașină.

În schimb, 'în tabloul uzinelor Renault din întreaga lume, poziționarea din România este a patra, deci riscul de delocare este mai mult retoric', a spus oficialul european.

Henri Malosse a punctat faptul că nu există motive pentru frânarea acestor investiții, mai ales că există fonduri europene aflate la dispoziția autorităților române pentru modernizarea infrastructurii, deși există încă probleme legate de aspectele juridice și, în special, de contestații.

Președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Henri Malosse, se va afla, în intervalul 15-18 aprilie, în România. Agenda vizitei a inclus întâlniri cu primul ministru și președintele țării, dar și cu reprezentanți ai societății civile — asociații patronale, sindicate, asociații studențești, ONG-uri, mass-media și bloggeri.

Principalele teme de discuție au fost legate de creștere economică, competitivitate, în special în domeniul energiei, industriei și infrastructurii, ocuparea forței de muncă și modul de funcționare a Comitetului Economic și Social din România. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă