Ministrul Energiei: Nu avem un program de iarnă aprobat; îl voi promova în regim de urgență zilele următoare

România nu are, în acest moment, un Program de iarnă, deși acesta ar fi fost util încă din toamnă, iar Ministerul Energiei vrea aprobarea documentului prin hotărâre de guvern, a declarat vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în cadrul unei conferințe de presă.

"La acest moment nu avem un program de iarnă aprobat. Aceasta înseamnă un Program care să identifice parametrii în care societățile din domeniu trebuie să funcționeze în această perioadă pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie a României. Ar fi fost util ca acest program să fi fost aprobat încă de la începutul toamnei. Îl voi promova în regim de urgență în zilele următoare. Chiar dacă este târziu, după părerea mea este foarte necesar. Urmează o hotărâre de guvern. Acesta este mijlocul legal prin care instituim acest program de iarnă", a spus Victor Grigorescu.

Ministrul a precizat că o hotărâre de guvern presupune o perioadă de dezbatere publică și că acest Program va fi operațional, dar a dat asigurări că între timp comandamentul de iarnă se va întâlni cu regularitate, o dată pe săptămână sau de câte ori va fi necesar.

Grigorescu a afirmat că Ministerul Energiei gestionează un Comandament de iarnă cu societățile din subordine, cu alți operatori implicați și că regretă faptul că acest Comandament l-a convocat el pentru prima dată în acest sezon, aproape de 1 decembrie, în condițiile în care ar fi fost probabil util să fi fost convocat la începutul lunii octombrie.

De asemenea, ministrul a făcut referire la situația aprovizionării cu apă caldă și agent termic în Capitală și a spus că a avut săptămâna trecută o întâlnire cu toți factorii implicați și ca va continua să îi invite și în săptămânile viitoare pentru a discuta împreună despre măsuri concrete și îndeplinirea acestora. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri